Nasilan pokušaj ulaska u kamp za migranate

- Veća grupa migranata nasilno je pokušala ući u prihvatni kamp za migrante "Bira" u Bihaću, a tom je prilikom zbog narušavanja javnog reda i mira slobode lišeno šest državljana Pakistana, rekao je Srni portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

Bosna i Hercegovina 04.03.2020 | 17:22
Nasilan pokušaj ulaska u kamp za migranate

Prema njegovim riječima, sve se dogodilo sinoć oko 19.30 časova, kad je oko 200 migranata koji nemaju pravo boravka u kampu "Bira", nasilno pokušalo da uđe u kamp.

"Morali smo uputiti pojačanje s obzirom na broj ljudi koji su učestvovali u ovom događaju", dodao je Šiljdedić.

On je rekao da su lica lišena slobode predata Službi za poslove sa strancima i da je zatraženo njihovo izmještanje s područja ovog kantona.

Šiljdedić je naveo da je procjena da trenutno izvan kampova na području Unsko-sanskog kantona boravi hiljadu do hiljadu i po ljudi, i da svakodnevno u ovaj dio Federacije BiH dolaze novi migranti.

"Oni se nalaze u napuštenim prostorima nekadašnjih preduzeća, napuštenim privatnim objektima, javnim prostorima, zelenim površinama", objasnio je Šiljdedić, ističući da ovo nije samo problem Bihaća nego i Velike Кladuše, te Cazina.

Portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona dodao je da se sa dolaskom ljepšeg vremena očekuje povećanje broja migranata, ali da policija čini sve da se očuva bezbjednost građana, kao i migranata.

(Srna) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ako znate da su iz Pakistana

04.03.2020 17:59

I sličnih država gdje se ne ratuje , MIP BH treba da sakupi sve lažne i angažuje transport u matičnu zemlju. Manje će koštati. Račun realno, trebalo bi traziti od USA, EU i Rusije. Pogotovo Angele Merkel, Ali briga njih! Oni su tu kod nas, a BH Vlast , sto misli.??!!!!! Kako dalje,???!! kad sad i Turci nagrnu, kao sto tvrdi Sebastian Kurtz.

ODGOVORITE
Name

Re

05.03.2020 03:32

Slažem se potpuno s komentarom, samo organizovati prevoz do njihovih država, nek bude i o našem trošku manje će koštati, nego mi da brinemo o njima! Dosta više i lažnih izbjeglica i kampova!