Ванредни састанак министара ЕУ због миграната

Министри унутрашњих послова ЕУ састају се на ванредном састанка Савјета ЕУ у Бриселу поводом ескалације безбједносне ситуације на гранци између Турске и Грчке.

Република Српска 04.03.2020 | 12:00
Ванредни састанак министара ЕУ због миграната

Хитни састанак европских министра унутрашњих послова затражила је Европска комисија како би се усагласиле позиције и одговор ЕУ на нови талас мигранта који преко Турске покушавају да уђу у Европу.

"Ванредни састанак биће прилика и да се усвоје мјере подршке Грчкој", најављено је у Бриселу.

Претходно су предсједници Европског савјета, Комисије и Парламента боравили у посјети Грчкој, гдје су изразили европско јединство у подршци мјерама које званична Атина предузима како би задржала најновији талас миграната и одржала ред на спољној граници ЕУ према Турској.

Из ЕУ поручују да Европа "неће дозволити да је уцјењују" и позивају Турску да се врати "нормалној" примјени Споразума о мигрантима потписаног 2016. године.

Поводом ситуације у Сирији и Турској у петак у Загребу ванредно се састају и шефови дипломатија ЕУ.

(Тањуг) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

У Њемацку

04.03.2020 11:23

Водите из у Њемацку. Госпоја их је звала па нек иде код ње. Нама не требају. Какве глупости. Афганистан. Пакистан. Бангладес. Мароко. Па најмање је сиријаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.03.2020 12:06

Најмање сиријаца је дошло и у остале ЕУ земље.Други што долазе су искључиво из економски разлога али има доста и шљама који је кренуо па ако прође прође..

Name

Xx

04.03.2020 13:21

Порокат све отворит ватру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгојло

04.03.2020 13:56

Због цега иду људи из БиХ и Србије у Њемацку???? Која је разлика?