Vanredni sastanak ministara EU zbog migranata

Ministri unutrašnjih poslova EU sastaju se na vanrednom sastanka Savjeta EU u Briselu povodom eskalacije bezbjednosne situacije na granci između Turske i Grčke.

Republika Srpska 04.03.2020 | 12:00
Vanredni sastanak ministara EU zbog migranata

Hitni sastanak evropskih ministra unutrašnjih poslova zatražila je Evropska komisija kako bi se usaglasile pozicije i odgovor EU na novi talas migranta koji preko Turske pokušavaju da uđu u Evropu.

"Vanredni sastanak biće prilika i da se usvoje mjere podrške Grčkoj", najavljeno je u Briselu.

Prethodno su predsjednici Evropskog savjeta, Komisije i Parlamenta boravili u posjeti Grčkoj, gdje su izrazili evropsko jedinstvo u podršci mjerama koje zvanična Atina preduzima kako bi zadržala najnoviji talas migranata i održala red na spoljnoj granici EU prema Turskoj.

Iz EU poručuju da Evropa "neće dozvoliti da je ucjenjuju" i pozivaju Tursku da se vrati "normalnoj" primjeni Sporazuma o migrantima potpisanog 2016. godine.

Povodom situacije u Siriji i Turskoj u petak u Zagrebu vanredno se sastaju i šefovi diplomatija EU.

(Tanjug) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

U Njemacku

04.03.2020 11:23

Vodite iz u Njemacku. Gospoja ih je zvala pa nek ide kod nje. Nama ne trebaju. Kakve gluposti. Afganistan. Pakistan. Banglades. Maroko. Pa najmanje je sirijaca.

ODGOVORITE
Name

Re

04.03.2020 12:06

Najmanje sirijaca je došlo i u ostale EU zemlje.Drugi što dolaze su isključivo iz ekonomski razloga ali ima dosta i šljama koji je krenuo pa ako prođe prođe..

Name

Xx

04.03.2020 13:21

Porokat sve otvorit vatru

ODGOVORITE
Name

Dragojlo

04.03.2020 13:56

Zbog cega idu ljudi iz BiH i Srbije u Njemacku???? Koja je razlika?