Ево како да знате који плод је најбољи за ваш организам!

Воће, без сумње, би требало да буде део свакодневне исхране, али је одабир воћа веома битан. Неко од њих садржи више шећера, па би особе које имају дијабетес требале да обрате пажњу и бирају оно воће које је за њих добро. Иако су ти шећери природни, ипак не одговарају свима.

Здравље 04.03.2020 | 10:05
Ево како да знате који плод је најбољи за ваш организам!

Воће које садржи најмање шећера има најбољу нутритивну вредност, укључујући висок ниво антиоксиданаса и фитонутријената.

Иако је воће неопходно, неретко се заборавља чињеница на количину шећера коју садрже.

Па тако манго није добар избор за оне који желе да избегну шећер. У њему се налази велика количина влакана и нутријената, али и природног шећера, 45 грама по комаду, па би га требало конзумирати умерено.

Једна шољица грожђа садржи 23 грама шећера, што је прилична количина. Нешто већа количина шећера налази се и у трешњама, а једна мања крушка садржи и до 17 г шећера, па уколико пазите на килограме, ово воће не би требало да конзумирате у великој мери.

Кад је о лубеницама реч, у једној кришки налази се око 17 грама шећера, што и није мало. Смокве су такође пуне шећера, у две мање налази се и до 16 грама. док једна мања банана садржи око 14 грама шећера.

С друге пак стране, паковање малина садржи свега пет грама шећера, док се у дињи налази 11 одсто шећера, исто се односи и на јагоде, у 150 г овог воћа има само седам грама шећера.

(Дневно.хр)

Коментари / 0

Оставите коментар