Турска шаље додатно наоружање у Сирију

Турска ц́е у блиској будуц́ности размјестити у Сирији додатне противваздухопловне системе, изјавио је шеф секретаријата за одбрамбену индустрију при администрацији турског предсједника Исмаил Демир, а пренио лист "Дејли сабах".

Свијет 03.03.2020 | 21:45
Турска шаље додатно наоружање у Сирију

Како је рекао, ријеч је о ПВО системима турске производње "ХИСАР-А", који служе за обарање циљева који лете на малим висинама.

Према његовим ријечима, ти системи ц́е стиц́и како би пружили додатну одбрамбену подршку вец́ постојец́им системима "Коркут".

Поред тога, Турска ц́е у Сирији размјестити и системе "ХИСАР-О", који служе за обарање летјелица на средњиим висинама, додао је Демир.

До заоштравања ситуације у региону сиријске провинције Идлиб је дошло 27. фебруара, када су милитанти терористичке групе "Хајат Тахрир ел Шам" напали сиријске положаје у близини насеља Бехун.

Као одговор на то у ваздушном нападу сиријске војске погинула су 33 турска војника, који, према саопштењима Анкаре, није ни требало да се ту налазе.

Руска страна је предузела мјере у циљу потпуног прекида ватре са сиријске стране и обезбиједила евакуацију погинулих и рањених. Након тога је Турска саопштила о почетку копнених и ваздушних напада на положаје сиријске војске.

(Спутник)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Рале

03.03.2020 21:11

Туку ли туку јадну сиротињу, али ваљда це сиротиња и то презивети, уз велике муке. Назалост ни бог не види сиротињу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјокс

03.03.2020 21:44

Назалост у праву си. И ја слицно тако посматрам. Сатрасе сиротињу. И никога брига за то. Али никога.

Name

боки

07.03.2020 13:28

оцигледно им није било доста, просла операција се заврсила молбама Путину да Асад стане. Јос су договором уступили и јос висе него сто је Асад имао на поцетку Турске офанзиве. могу они у саоптењима бајке прицати, на терену се све види. А будите сигурни да ца Асад овога пута вас спремније нацекати. Не мозе се провести онолика цистка у војсци, послије неуспјелог пуца, а да се то не одрази на војску.

ОДГОВОРИТЕ