Turska šalje dodatno naoružanje u Siriju

Turska će u bliskoj budućnosti razmjestiti u Siriji dodatne protivvazduhoplovne sisteme, izjavio je šef sekretarijata za odbrambenu industriju pri administraciji turskog predsjednika Ismail Demir, a prenio list "Dejli sabah".

Svijet 03.03.2020 | 21:45
Turska šalje dodatno naoružanje u Siriju

Kako je rekao, riječ je o PVO sistemima turske proizvodnje "HISAR-A", koji služe za obaranje ciljeva koji lete na malim visinama.

Prema njegovim riječima, ti sistemi će stići kako bi pružili dodatnu odbrambenu podršku već postojećim sistemima "Korkut".

Pored toga, Turska će u Siriji razmjestiti i sisteme "HISAR-O", koji služe za obaranje letjelica na srednjiim visinama, dodao je Demir.

Do zaoštravanja situacije u regionu sirijske provincije Idlib je došlo 27. februara, kada su militanti terorističke grupe "Hajat Tahrir el Šam" napali sirijske položaje u blizini naselja Behun.

Kao odgovor na to u vazdušnom napadu sirijske vojske poginula su 33 turska vojnika, koji, prema saopštenjima Ankare, nije ni trebalo da se tu nalaze.

Ruska strana je preduzela mjere u cilju potpunog prekida vatre sa sirijske strane i obezbijedila evakuaciju poginulih i ranjenih. Nakon toga je Turska saopštila o početku kopnenih i vazdušnih napada na položaje sirijske vojske.

(Sputnik)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Rale

03.03.2020 21:11

Tuku li tuku jadnu sirotinju, ali valjda ce sirotinja i to preziveti, uz velike muke. Nazalost ni bog ne vidi sirotinju.

ODGOVORITE
Name

Djoks

03.03.2020 21:44

Nazalost u pravu si. I ja slicno tako posmatram. Satrase sirotinju. I nikoga briga za to. Ali nikoga.

Name

boki

07.03.2020 13:28

ocigledno im nije bilo dosta, prosla operacija se zavrsila molbama Putinu da Asad stane. Jos su dogovorom ustupili i jos vise nego sto je Asad imao na pocetku Turske ofanzive. mogu oni u saoptenjima bajke pricati, na terenu se sve vidi. A budite sigurni da ca Asad ovoga puta vas spremnije nacekati. Ne moze se provesti onolika cistka u vojsci, poslije neuspjelog puca, a da se to ne odrazi na vojsku.

ODGOVORITE