Човић из Мостара позива СДА на хитан састанак

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човиц казао је новинарима у Мостару након сједнице предсједништва ХНС-а да ће у сриједу на састанку са СДА процијенити има ли смисла још 15-20 дана или мјесец радити на Изборном закону.

Босна и Херцеговина 02.03.2020 | 17:16
Човић из Мостара позива СДА на хитан састанак

На питање новинара да ли је састанак у сриједу почетак разговора, он је одговорио да почетак није, а да је вјероватно крај.

“У сриједу ако се договоримо око пакета Изборног закона који ће ријешити питање легитимности и Мостара и свих пресуда, онда има смисла још 15-20 или мјесец дана радити. Процијенићемо у сриједу да ли од тога има нешто или не, жељу да договарамо и онда ћемо знати је ли крај, да ли настављамо да разговарамо то ћете знати већ у сриједу", казао је Човић.

Он је додао да ће у Мостару без икакве дилеме бити избори чиме се даје могућност да БиХ направи један европски искорак, јер ћемо у супротном бити у проблему када је у питању интеграцијски пут земље.

"Ја ћу вам казати, иако нисам с њим договорио а ја се надам да се колега Изетбеговић неће наљутити, први дио састанка је у вези Мостара када ће бити људи из Мостара из ХДЗ и СДА, други око Изборног закона у цјелини и свему осталом", казао је лидер ХДЗ-а.

Он је говорио и о мигрантској кризи.

Поручио је како се мора избјећи додатна криза око прилива нових миграната који су кренули из Турске и Грчке према ЕУ.

“Ово је порука свим колегама који чине извршну власт, законодавну на свим нивоима али и опозицији да слично дјелујемо по овом питању, казао је Човић.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Биљана

02.03.2020 16:26

И овога је доста за вијек вијекова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕЕ

02.03.2020 17:25

ОВО ЈЕ БИСЕРКИН РОДЈАК , ПО БАБИНЕ ЛИНИЈЕ.

Name

Хехе

02.03.2020 17:12

Ђе горииии...25 год се зајебават€ и јавашлук у свјеској класи и сад под хитно!??Можда ти понестаје Колиндини фанатика!!!??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

02.03.2020 18:23

БиХ се распада ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

анте

03.03.2020 14:27

Неби реко мирко прије це се рс распасти