Čović iz Mostara poziva SDA na hitan sastanak

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čovic kazao je novinarima u Mostaru nakon sjednice predsjedništva HNS-a da će u srijedu na sastanku sa SDA procijeniti ima li smisla još 15-20 dana ili mjesec raditi na Izbornom zakonu.

Bosna i Hercegovina 02.03.2020 | 17:16
Čović iz Mostara poziva SDA na hitan sastanak

Na pitanje novinara da li je sastanak u srijedu početak razgovora, on je odgovorio da početak nije, a da je vjerovatno kraj.

“U srijedu ako se dogovorimo oko paketa Izbornog zakona koji će riješiti pitanje legitimnosti i Mostara i svih presuda, onda ima smisla još 15-20 ili mjesec dana raditi. Procijenićemo u srijedu da li od toga ima nešto ili ne, želju da dogovaramo i onda ćemo znati je li kraj, da li nastavljamo da razgovaramo to ćete znati već u srijedu", kazao je Čović.

On je dodao da će u Mostaru bez ikakve dileme biti izbori čime se daje mogućnost da BiH napravi jedan evropski iskorak, jer ćemo u suprotnom biti u problemu kada je u pitanju integracijski put zemlje.

"Ja ću vam kazati, iako nisam s njim dogovorio a ja se nadam da se kolega Izetbegović neće naljutiti, prvi dio sastanka je u vezi Mostara kada će biti ljudi iz Mostara iz HDZ i SDA, drugi oko Izbornog zakona u cjelini i svemu ostalom", kazao je lider HDZ-a.

On je govorio i o migrantskoj krizi.

Poručio je kako se mora izbjeći dodatna kriza oko priliva novih migranata koji su krenuli iz Turske i Grčke prema EU.

“Ovo je poruka svim kolegama koji čine izvršnu vlast, zakonodavnu na svim nivoima ali i opoziciji da slično djelujemo po ovom pitanju, kazao je Čović.

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Biljana

02.03.2020 16:26

I ovoga je dosta za vijek vijekova.

ODGOVORITE
Name

REE

02.03.2020 17:25

OVO JE BISERKIN RODJAK , PO BABINE LINIJE.

Name

Hehe

02.03.2020 17:12

Đe goriiii...25 god se zajebavat€ i javašluk u svjeskoj klasi i sad pod hitno!??Možda ti ponestaje Kolindini fanatika!!!??

ODGOVORITE
Name

Mirko

02.03.2020 18:23

BiH se raspada ...

ODGOVORITE
Name

ante

03.03.2020 14:27

Nebi reko mirko prije ce se rs raspasti