Будимо хумани - помозимо Маријани

Хуманитарна организација „Будимо људи" покренула је акцију прикупљања средстава за 43–годишњу Маријану Пећанац којој је потребна операција оба кука која би је спасила трајне непокретности.

Република Српска 02.03.2020 | 13:53
Будимо хумани - помозимо Маријани

Током марта активан је и хуманитарни број за кориснике мтел мреже, а позивом на 1412 грађани могу донирати 1 КМ за Маријанино лијечење.

 Четрдесеттрогодишња Маријана Пећанац рођена је са дисплазијом кукова, а већ у трећој години живота имала је двије операције након чега је услиједио период рехабилитације. Уласком у пубертет Маријанино стање се нагло погоршава – долази до скраћења десне ноге због чега је морала носити повишицу, а убрзо након тога настају поновни проблеми са лијевим куком што је резултирало поновном операцијом.

Након ратних дешавања досељава се у Бањалуку гдје тренутно живи као подстанар. Самохрана је мајка и ради као професор енглеског језика у Техничкој школи. Будући да нема пуни фонд часова плата јој износи 380 марака што, како каже, већим дијелом одлази на кирију.

Због њеног здравственог стања долази до артрозе тако да Маријана сада док стоји и хода трпи велике болове због чега је била приморана да напусти додатни посао који је имала, а од којег је прехрањивала себе и ћерку.

Једино рјешење за побољшање здравственог стања ове храбре жене је операција оба кука у Београду, за шта је потребно 13.500 евра које она тренутно нема.

„Случај сам, да кажем, мало тежи. Приступа се детаљније, операција је захтјевнија и није рутинска...", каже Маријана Пећанац.

За Маријанино стање чули су и у Хуманитарној организацији „Будимо људи" који су експресно покренули акцију како би се неопходна средства за Маријанину операцију прикупила у што краћем року.

Због тога су код Телекома Српске активирали и хуманитарни број.

„Ужурбано смо кренули да што прије прикупимо та потребна средства – 13.500 евра како би Маријана ишла на пријеко потребне операције. Број је 1412 који је активан цијели овај мјесец и то из мтел мреже, да нагласим.

 

Још је отворен и подрачун за Маријану и иностране уплате па колико је ко у могућности може да уплати и на тај начин. Надам се да ћемо у току марта спровести више активности да би прикупили потребна средства. Већ у суботу могу да позовем људе у кафић „Цубана" на хуманитарно вече које је намијењено за Маријану Пећанац", каже предсједник ХО „Будимо људи Александра Мушић.

Из ХО „Будимо људи" још једном су позвали све људе добре воље да се одазову овој акцији како би се  Маријани помогло да избјегне трајну непокретност.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар