Вучић данас са важним људима, главна тема Косово

- Вучић се данас, другог дана радне посете Вашингтону, састаје са државним секретаром САД Мајком Помпеом и са Робертом О' Брајаном, сазнаје Тањуг.

Србија 02.03.2020 | 08:08
Вучић данас са важним људима, главна тема Косово

Председник Србије би данас требало да се састане и са замеником секретара за одбрану у Белој кући Дејвидом Норквистом, као и са чланом Спољно-политичког комитета Сената, сенатором Тедом Крузом.

Најављујући свој одлазак у САД, Александар Вучић рекао је да ће тамо разговарати са људима "који одлучују о нама", као и да ће питање Косова бити доминантна тема.

У Вашингтону би данас, према Тањуговим информацијама, могло да додје и до сусрета председника Вучића са косовсикм председником Хашимом Тачијем, али то још није званично потврђено.

До тог сусрета би могло да додје уз посредовање изасланика председника САД за дијалог Београда и Приштине Ричарда Гренела.

Вучић је новинарима јуче рекао да још не зна да ли ће до тога и доћи, као и да нема ништа против сусрета, аил да чека резултате о таксама. "Да ли ћемо да се сретнемо негде нисам имао проблем, али стварних преговора о било којем статусном питању неће бити", истакао је Вучић.

Председник ће се синоћ обратио на конференцији АИПАЦ-а, пред око 20.000 људи, што је први пут да се један председник или премијер Србије обратио на скупу моћног Америчко-израелског комитета за јавне послове.

Током првог дана посете, Вучић се састао са замеником помоћника државног секретара САД и специјалним представником за Западни Балкан Метјуом Палмером, као и са бившим америчким амбасадором у Београду Мајклом Кирбијем, а разговарао је и са извршним директором америцке Медјународне корпорације за развој финансирања Адамом Боехлером.

Након тих сусрета, Вучић је новинарима рекао да САД показује све већу заинтересованост за ЈИЕ, што је и шанса за нашу земљу, као и да је са Палмером разговарао и свим важним питањима региона.

Такође, истакао је да Палмер и Ричард Гренел сматрају да је важно да се потпуно укину таксе Приштине, како би могло да се разговара о важним суштинским питањима.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дрина

02.03.2020 11:31

психолоски је вец изгубио гледајуци позицију у којој сједи.

ОДГОВОРИТЕ