Vučić danas sa važnim ljudima, glavna tema Kosovo

- Vučić se danas, drugog dana radne posete Vašingtonu, sastaje sa državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom i sa Robertom O' Brajanom, saznaje Tanjug.

Srbija 02.03.2020 | 08:08
Vučić danas sa važnim ljudima, glavna tema Kosovo

Predsednik Srbije bi danas trebalo da se sastane i sa zamenikom sekretara za odbranu u Beloj kući Dejvidom Norkvistom, kao i sa članom Spoljno-političkog komiteta Senata, senatorom Tedom Kruzom.

Najavljujući svoj odlazak u SAD, Aleksandar Vučić rekao je da će tamo razgovarati sa ljudima "koji odlučuju o nama", kao i da će pitanje Kosova biti dominantna tema.

U Vašingtonu bi danas, prema Tanjugovim informacijama, moglo da dodje i do susreta predsednika Vučića sa kosovsikm predsednikom Hašimom Tačijem, ali to još nije zvanično potvrđeno.

Do tog susreta bi moglo da dodje uz posredovanje izaslanika predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela.

Vučić je novinarima juče rekao da još ne zna da li će do toga i doći, kao i da nema ništa protiv susreta, ail da čeka rezultate o taksama. "Da li ćemo da se sretnemo negde nisam imao problem, ali stvarnih pregovora o bilo kojem statusnom pitanju neće biti", istakao je Vučić.

Predsednik će se sinoć obratio na konferenciji AIPAC-a, pred oko 20.000 ljudi, što je prvi put da se jedan predsednik ili premijer Srbije obratio na skupu moćnog Američko-izraelskog komiteta za javne poslove.

Tokom prvog dana posete, Vučić se sastao sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalnim predstavnikom za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom, kao i sa bivšim američkim ambasadorom u Beogradu Majklom Kirbijem, a razgovarao je i sa izvršnim direktorom americke Medjunarodne korporacije za razvoj finansiranja Adamom Boehlerom.

Nakon tih susreta, Vučić je novinarima rekao da SAD pokazuje sve veću zainteresovanost za JIE, što je i šansa za našu zemlju, kao i da je sa Palmerom razgovarao i svim važnim pitanjima regiona.

Takođe, istakao je da Palmer i Ričard Grenel smatraju da je važno da se potpuno ukinu takse Prištine, kako bi moglo da se razgovara o važnim suštinskim pitanjima.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

drina

02.03.2020 11:31

psiholoski je vec izgubio gledajuci poziciju u kojoj sjedi.

ODGOVORITE