Хаос на граници: Сукоб миграната и полиције

Грчка полиција испалила је сузавац да би растјерала мигранте који су их гађали камењем на граници у сјеверном региону Еврос, испричали су очевици.

Свијет 01.03.2020 | 17:41
Хаос на граници: Сукоб миграната и полиције

Ово је други узастопни дан сукоба на граничном прелазу у грчком граду Кастанијес између полиције и миграната.

Грчка је данас увела највише мјере безбједности на граничним прелазима након што је више стотина миграната кренуло да пређе границу из правца Турске.

Дуж сјевероисточне копнене границе неки мигранти прешли су плићи дио ријеке Еврос и ушли на територију Грчке.

Очевици кажу да је ријеч о групама од око 30 људи, укључујући мајке са дјецом.

Сукоби су избили на граничном прелазу Кастанијес након што је полиција довела појачање.

Грчка телевизија “Скај ТВ” јавила је да се грчка страна преко мегафона обратила мигрантима на енглеском и арапском језику говорећи да нису добродошли и да је граница затворена.

У међувремену, грчко Министарство спољних послова саопштило је да је Турска покренула кампању дезинформација у вези са бројем миграната који су ушли на територију Грчке из Турске, објавио је “Катимерини”.

Реакција је услиједила након што је турски министар унутрашњих послова Сулејман Сојлу објавио на “Твитеру” да је више од 76.000 миграната напустило Турску преко провинције Едирне.

Грчко Министарство спољних послова саопштило је раније да је око 10.000 миграната спријечено да уђе у Грчку, а да је 73, који су успјели да уђу, ухапшено. Нико од миграната није из сиријске провинције Идлиб.

Из грчког Министарства су истакли да нико не може да пређе границу. “Сви који су покушали да уђу, спријечени су у томе. Бројеви које наводе турске власти потпуно су нетачни и представљају дезинформације”, наводи се у саопштењу.

Извор у грчкој Влади рекао је да су неки мигранти гађали полицију металним шипкама и боцама сузавца.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

правник

01.03.2020 17:35

Све то треба послати ..свјетском полицајцу..који је иницирао разна прољеца на тим подруцјима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брзи

01.03.2020 20:01

Стизу -Стизу.

Name

Бране

01.03.2020 20:40

Ердогана би требало дисциплиновати. Очајник који губи вишегодишње изворе нафте у Сирији креће у војни поход са екстремистима. Након губитака би увео НАТО у своју глупист. Сада из очаја усмјерава мигранте на Грчку и према нама. Потврђено је да су скоро сви мигранти Авганистанци на граници, те видите шта зло ради.