Приведен главни уредник турског "Спутњика"

Главни уредник редакције Спутњик у Турској Махир Бозтепе задржан је у полицији, саопштила је новинска агенција Спутњик.

Вијести 01.03.2020 | 15:08
Приведен главни уредник турског "Спутњика"

Огорчење хапшењем гравног уредника Спутњика у Турској исказала је главни и одговорни уредник агенције Маргарита Симоњан.

"Полиција је дошла у нашу канцеларију у Истанбулу. Ухапсила још једног сарадника. Још троје наших се налазе у полицији у Анкари гдје су синоћ у њихове станове упали националисти. Турска, шта то значи", објавила је Симоњан.

Непознате особе упале су синоћ у станове новинара редакције Спутњик у Анкари, турских држављана, пријетили им и оптужили их за издају земље због сарадње са Русима.

Спутњик јавља да се новинари не јављају на телефон након што су отишли у полицију да дају исказ послије напада на њих.

Турска полиција упала је данас у редакцију Спутњика у Истанбулу тражећи састанак са представницима агенције.

За то вријеме у канцеларији су били само дежурни радници. Полицајци су изјавили да неће напустити просторије агенције, док се не састану са представницима агенције.

У току је састанак шефа представништва агенције у Истанбулу Максима Дурњева, адвоката агенције, генералног конзулата Русије и турске полиције у канцеларији агенције у Истанбулу.

Инциденти су се догодили дан након протеста испред Генералног конзулата Русије у Истанбулу и погоршања ситуације у сиријском Идлибу.

Представник ОЕБС-а за слободу медија Арлес Десир веч је осудио пријетње и покушај напада на новинаре Спутњика у Турској.

"Осуђујем покушај напада на три новинара агенције Спутњик у близини њихових домова у Анкари, као и пријетње које су им синоћ упућене. Забринут сам што су их данас, како јављају медији, привели због чланка. Позивам власти да осигурају њихову безбједност", написао је Десир на "витеру.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар