Акција "Сирано": Инспектори остају иза решетака

Кривично вијеће Посебног одјељења за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала Окружног суда у Бањалуци одбацило је жалбе адвоката инспектора Ненада Грујића и Јелене Флорјан, ухапшених у акцији “Сирано” због сумње да су примили 20.000 марака мита, сазнаје Српскаинфо.

Република Српска 01.03.2020 | 12:42
Акција "Сирано": Инспектори остају иза решетака

Адвокати су тражили да осумњичени одмах буду пуштени из притвора, а да им се у најгорем случају одреде мјере забране. Међутим, суд је утврдио да бројни докази Републичког јавног тужилаштва упућују на основану сумњу да су осумњичени инспектори починили кривично дјело примања мита.

– Жалбама се неосновано оспорава закључак да докази који су прикупљени у досадашњем току истраге и достављени суду уз приједлог за одређивање притвора, поткрепљују основану сумњу да су осумњичени као службена лица МУП РС, захтјевали и примили мито од оштећеног Бранислава Видића новац у износу од 20.000 марака да би у оквиру својих службених овлашћења извршили службену радњу коју не би смјели извршити и на тај начин учинили кривично дјело  примања мита – наводи се у образложењу Кривичног вијећа Окружног суда у Бањалуци.

Подсјетимо, инспектори Полицијске управе Бањалука из Одјељења за привредни криминал ухапшени су 18. фебруара ове године у акцији кодног назива “Сирано” због сумње да су примили 20.000 марака мита од Бранислава Видића, директора Средњошколског дома у Бањалуци. Видић је током акције био уједно и инсајдер МУП РС који је осумњиченима предао означени новац.

Након хапшења и криминалистичке обраде, Републичко тужилаштво саслушало је већи број службеника МУП РС у циљу утврђивања да ли су осумњичени имали саучесницима у редовима полиције.

(Српскаинфо)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Стијак Радуловиц Ковацевиц

01.03.2020 12:36

Кад падне дрот, то ми је дразе од седмице на лоту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

01.03.2020 18:01

То довољно говори који си ти лудак...

Name

Муп

01.03.2020 18:02

Хахахахха вјероватно си падао 20 пута, али опет цес. Доцес ти, доцес....

Name

Сат

01.03.2020 17:52

Они хватају мале рибе.. Од ВЕЛИКИ треба одмах кренути..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјецити опозиционар

02.03.2020 08:29

Лако је похапсити пар инспектора, а да је похапсити врх пирамиде на челу са додиком.

ОДГОВОРИТЕ