Akcija "Sirano": Inspektori ostaju iza rešetaka

Krivično vijeće Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Okružnog suda u Banjaluci odbacilo je žalbe advokata inspektora Nenada Grujića i Jelene Florjan, uhapšenih u akciji “Sirano” zbog sumnje da su primili 20.000 maraka mita, saznaje Srpskainfo.

Republika Srpska 01.03.2020 | 12:42
Akcija "Sirano": Inspektori ostaju iza rešetaka

Advokati su tražili da osumnjičeni odmah budu pušteni iz pritvora, a da im se u najgorem slučaju odrede mjere zabrane. Međutim, sud je utvrdio da brojni dokazi Republičkog javnog tužilaštva upućuju na osnovanu sumnju da su osumnjičeni inspektori počinili krivično djelo primanja mita.

– Žalbama se neosnovano osporava zaključak da dokazi koji su prikupljeni u dosadašnjem toku istrage i dostavljeni sudu uz prijedlog za određivanje pritvora, potkrepljuju osnovanu sumnju da su osumnjičeni kao službena lica MUP RS, zahtjevali i primili mito od oštećenog Branislava Vidića novac u iznosu od 20.000 maraka da bi u okviru svojih službenih ovlašćenja izvršili službenu radnju koju ne bi smjeli izvršiti i na taj način učinili krivično djelo  primanja mita – navodi se u obrazloženju Krivičnog vijeća Okružnog suda u Banjaluci.

Podsjetimo, inspektori Policijske uprave Banjaluka iz Odjeljenja za privredni kriminal uhapšeni su 18. februara ove godine u akciji kodnog naziva “Sirano” zbog sumnje da su primili 20.000 maraka mita od Branislava Vidića, direktora Srednjoškolskog doma u Banjaluci. Vidić je tokom akcije bio ujedno i insajder MUP RS koji je osumnjičenima predao označeni novac.

Nakon hapšenja i kriminalističke obrade, Republičko tužilaštvo saslušalo je veći broj službenika MUP RS u cilju utvrđivanja da li su osumnjičeni imali saučesnicima u redovima policije.

(Srpskainfo)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Stijak Radulovic Kovacevic

01.03.2020 13:36

Kad padne drot, to mi je draze od sedmice na lotu.

ODGOVORITE
Name

Xxx

01.03.2020 19:01

To dovoljno govori koji si ti ludak...

Name

Mup

01.03.2020 19:02

Hahahahha vjerovatno si padao 20 puta, ali opet ces. Doces ti, doces....

Name

Sat

01.03.2020 18:52

Oni hvataju male ribe.. Od VELIKI treba odmah krenuti..

ODGOVORITE
Name

Vjeciti opozicionar

02.03.2020 09:29

Lako je pohapsiti par inspektora, a da je pohapsiti vrh piramide na čelu sa dodikom.

ODGOVORITE