Сукоби грчке полиције и миграната на граници са Турском

Припадници грчке полиције испалили су данас на граници са Турском сузавац на групе миграната, који су их гађали камењем, јавила је грчка телевизија Скај.

Свијет 29.02.2020 | 12:02
Сукоби грчке полиције и миграната на граници са Турском

На снимцима те телевизије виде се људи који бацају камење на грчку полицију са турске стране границе.

Власти нису дозволиле медијима да се приближе са грчке стране и држе их на удаљености од око километра, преноси Ројтерс и наводи ријечи свједока да се у ваздуху осјећа мирис сузавца.

Грчка гранична полиција употребила је јуче сузавац на граници са Туском како би одвратила око 500 избјеглица и миграната који покушавају да уђу у Грчку и ЕУ, пошто је Анкара ослабила контролу тока миграната на својој тероторији.

То је први пут да је једна тако велика група миграната и избјеглица покушала масовно да пређе ријеку Марицу, што Грци сматрају директном посљедицом најаве турске владе да више неће спречавати мигранте који желе да дођу до Европске уније, након погибије 33 турска војника у ваздушном удару сиријскх владиних снага у Идлибу.

Грчка је јуче затворила прелаз Кастањес на граници са Турском, након што је велики број миграната покушао да уђе у ту земљу.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар