Sukobi grčke policije i migranata na granici sa Turskom

Pripadnici grčke policije ispalili su danas na granici sa Turskom suzavac na grupe migranata, koji su ih gađali kamenjem, javila je grčka televizija Skaj.

Svijet 29.02.2020 | 12:02
Sukobi grčke policije i migranata na granici sa Turskom

Na snimcima te televizije vide se ljudi koji bacaju kamenje na grčku policiju sa turske strane granice.

Vlasti nisu dozvolile medijima da se približe sa grčke strane i drže ih na udaljenosti od oko kilometra, prenosi Rojters i navodi riječi svjedoka da se u vazduhu osjeća miris suzavca.

Grčka granična policija upotrebila je juče suzavac na granici sa Tuskom kako bi odvratila oko 500 izbjeglica i migranata koji pokušavaju da uđu u Grčku i EU, pošto je Ankara oslabila kontrolu toka migranata na svojoj terotoriji.

To je prvi put da je jedna tako velika grupa migranata i izbjeglica pokušala masovno da pređe rijeku Maricu, što Grci smatraju direktnom posljedicom najave turske vlade da više neće sprečavati migrante koji žele da dođu do Evropske unije, nakon pogibije 33 turska vojnika u vazdušnom udaru sirijskh vladinih snaga u Idlibu.

Grčka je juče zatvorila prelaz Kastanjes na granici sa Turskom, nakon što je veliki broj migranata pokušao da uđe u tu zemlju.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar