Ђоковић у финалу Дубаија, чека га Циципас

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у финале турнира у Дубаију, пошто је данас савладао Гаела Монфиса 2:6, 7:6 (10:8), 6:1.

Србија 28.02.2020 | 20:58
Ђоковић у финалу Дубаија, чека га Циципас

Ђоковић је наставио импресиван низ јер сада у међусобним мечевима против Француза води 17:0 и то након што се вратио са "ивице провалије" спасивши три меч лопте у тајбрејку другог сета.

Ривал српском асу у борби за титулу биће Грк Стефанос Циципас, који је претходно савладао Британца Данијела Еванса 6:2, 6:3.

Турнир у Дубаију, из серије 500, игра се за наградни фонд од 2.794.840 долара.

Новак Ђоковић је после меча добио занимљиво питање.

Како је Худини успео да се врати?

"Добро сте то назвали, прави повратак. Монфис је био бољи играч у два сета. Имао сам срећу да пронађем начин да се вратим у други сет. Имао сам сет лопте у два гема, али је Гаел играо фантастично. Никад није био бољи. Јако га је тешко пробудити. Ја имам добру одбрану, али оно што је он имао је невероватно. Жао ми је због њега, имао је сјајан наступ."

"Данас је био један од оних мечева када сам морао да будем мирам и да чекам своју шансу. Нисам имао пуно среће са сет лоптама. Нисам смео да дођем до тај-брејка. На 6:3 сам се надао да ће промашити и то се и десило. Имао је и повреду која му није дала шансу да игра као у прва два сета. Када игра тако онда је један од најбољих играча на свету."

"Помогло ми је то што имам толико искуства у оваквим ситуацијама када се суочавате са меч лоптама. У таквим тренуцима покушавате да будете ту, да дишете како треба, да дођете у ситуацију да ритернирате како треба. То звучи као фраза али је тако."

"Стефанос је један од лидера наредне генерације. Веома је посвећен, талентован, харизматичан. Веома га добро познајем. Може да се каже да је још као јуниор показао да ће бити један од најбољих играча. Вредан је тога. Играо је сјајан тенис током ове седмице, у форми је. То је финале, свако може да га добије."

(Курир)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Браво

28.02.2020 20:36

Новаце,свака ти цаст,најбољи си!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

29.02.2020 02:59

Браво Ноле,браво сампионе.Знам да це бити најбољи тенисер свих времена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аполо 11

29.02.2020 04:31

Као птица Феникс .Све Честитке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан1

29.02.2020 12:40

Најбољи амбасадор Србије и свих Срба на планети Земљи, свих времена.

ОДГОВОРИТЕ