Đoković u finalu Dubaija, čeka ga Cicipas

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale turnira u Dubaiju, pošto je danas savladao Gaela Monfisa 2:6, 7:6 (10:8), 6:1.

Srbija 28.02.2020 | 20:58
Đoković u finalu Dubaija, čeka ga Cicipas

Đoković je nastavio impresivan niz jer sada u međusobnim mečevima protiv Francuza vodi 17:0 i to nakon što se vratio sa "ivice provalije" spasivši tri meč lopte u tajbrejku drugog seta.

Rival srpskom asu u borbi za titulu biće Grk Stefanos Cicipas, koji je prethodno savladao Britanca Danijela Evansa 6:2, 6:3.

Turnir u Dubaiju, iz serije 500, igra se za nagradni fond od 2.794.840 dolara.

Novak Đoković je posle meča dobio zanimljivo pitanje.

Kako je Hudini uspeo da se vrati?

"Dobro ste to nazvali, pravi povratak. Monfis je bio bolji igrač u dva seta. Imao sam sreću da pronađem način da se vratim u drugi set. Imao sam set lopte u dva gema, ali je Gael igrao fantastično. Nikad nije bio bolji. Jako ga je teško probuditi. Ja imam dobru odbranu, ali ono što je on imao je neverovatno. Žao mi je zbog njega, imao je sjajan nastup."

"Danas je bio jedan od onih mečeva kada sam morao da budem miram i da čekam svoju šansu. Nisam imao puno sreće sa set loptama. Nisam smeo da dođem do taj-brejka. Na 6:3 sam se nadao da će promašiti i to se i desilo. Imao je i povredu koja mu nije dala šansu da igra kao u prva dva seta. Kada igra tako onda je jedan od najboljih igrača na svetu."

"Pomoglo mi je to što imam toliko iskustva u ovakvim situacijama kada se suočavate sa meč loptama. U takvim trenucima pokušavate da budete tu, da dišete kako treba, da dođete u situaciju da riternirate kako treba. To zvuči kao fraza ali je tako."

"Stefanos je jedan od lidera naredne generacije. Veoma je posvećen, talentovan, harizmatičan. Veoma ga dobro poznajem. Može da se kaže da je još kao junior pokazao da će biti jedan od najboljih igrača. Vredan je toga. Igrao je sjajan tenis tokom ove sedmice, u formi je. To je finale, svako može da ga dobije."

(Kurir)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Bravo

28.02.2020 20:36

Novace,svaka ti cast,najbolji si!

ODGOVORITE
Name

Max

29.02.2020 02:59

Bravo Nole,bravo sampione.Znam da ce biti najbolji teniser svih vremena.

ODGOVORITE
Name

Аполо 11

29.02.2020 04:31

Као птица Феникс .Све Честитке.

ODGOVORITE
Name

Milan1

29.02.2020 12:40

Najbolji ambasador Srbije i svih Srba na planeti Zemlji, svih vremena.

ODGOVORITE