Вучић: Србија је чврст ослонац за стабилан Балкан

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас са замеником начелника Штаба одбране Оружаних снага Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске адмиралом Тимотијем Фрејзером о развоју билатералне сарадње у области одбране и безбедности, као и о ситуацији у региону.

Србија 27.02.2020 | 11:41
Вучић: Србија је чврст ослонац за стабилан Балкан

- Србија ће увек да буде чврст ослонац за миран и стабилан Балкан - рекао је Вучић, саопштила је прес служба председника.

Председник Вучић је рекао да се нада да ће српско-британски односи достићи ниво истинског партнерства и да би размена посета на високом нивоу допринела снажнијим и богатијим везама двеју земаља у свим областима.

Он је изразио задовољство што ће током посете адмирала Фрејзера бити потписан план билатералне војне сарадње, који садржи 33 заједничке активности.

Двојица саговорника су истакли да су стратешки циљеви сарадње у области одбране у наредном периоду јачање војнообразовне, војномедицинске и војно-војне сарадње.

Адмирал Фрејзер је рекао да је британска страна спремна да понуди помоћ у образовању, усавршавању и тренингу припадника Војске Србије. Предложено је одржавање заједничких војних вежби Војске Србије и Оружаних снага Уједињеног Краљевства.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ПМ72

27.02.2020 11:19

Само разоружана Србија је чврст ослонац за стабилан Балкан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

27.02.2020 12:08

Би л' волио? Земље које су под протекторатон не требају орузане снаге - ста казес на то?

Name

А

27.02.2020 15:02

Кад је тако кога мисли мобилисати за силно наорузање и на кога це или од кога се брани !ратнохускацка политика застрасивања на балкануууу! Политицко тајкунска криминална хоботницаааааа изнад закона !!!