Vučić: Srbija je čvrst oslonac za stabilan Balkan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa zamenikom načelnika Štaba odbrane Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske admiralom Timotijem Frejzerom o razvoju bilateralne saradnje u oblasti odbrane i bezbednosti, kao i o situaciji u regionu.

Srbija 27.02.2020 | 11:41
Vučić: Srbija je čvrst oslonac za stabilan Balkan

- Srbija će uvek da bude čvrst oslonac za miran i stabilan Balkan - rekao je Vučić, saopštila je pres služba predsednika.

Predsednik Vučić je rekao da se nada da će srpsko-britanski odnosi dostići nivo istinskog partnerstva i da bi razmena poseta na visokom nivou doprinela snažnijim i bogatijim vezama dveju zemalja u svim oblastima.

On je izrazio zadovoljstvo što će tokom posete admirala Frejzera biti potpisan plan bilateralne vojne saradnje, koji sadrži 33 zajedničke aktivnosti.

Dvojica sagovornika su istakli da su strateški ciljevi saradnje u oblasti odbrane u narednom periodu jačanje vojnoobrazovne, vojnomedicinske i vojno-vojne saradnje.

Admiral Frejzer je rekao da je britanska strana spremna da ponudi pomoć u obrazovanju, usavršavanju i treningu pripadnika Vojske Srbije. Predloženo je održavanje zajedničkih vojnih vežbi Vojske Srbije i Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

PM72

27.02.2020 12:19

Samo razoružana Srbija je čvrst oslonac za stabilan Balkan.

ODGOVORITE
Name

Re:

27.02.2020 13:08

Bi l' volio? Zemlje koje su pod protektoraton ne trebaju oruzane snage - sta kazes na to?

Name

A

27.02.2020 16:02

Kad je tako koga misli mobilisati za silno naoruzanje i na koga ce ili od koga se brani !ratnohuskacka politika zastrasivanja na balkanuuuu! Politicko tajkunska kriminalna hobotnicaaaaaa iznad zakona !!!