Хашим Тачи састао се у Вашингтону са Мајком Помпеом

-- Председник привремених приштинских институција Хашим Тачи састао се у Вашингтону са америчким државним секретаром Мајком Помпеом.

Свијет 26.02.2020 | 22:56
Хашим Тачи састао се у Вашингтону са Мајком Помпеом

Са њим је, како се наводи у саопштењу, разговарао о дијалогу Београда и Приштине.

"Коначни мировни споразум између Косова и Србије значиће мир за читаву југоисточну Европу, окретање према будућности, као и развој и просперитет", наводи се у саопштењу да је Тачи рекао током разговора са Помпеом.

Како се додаје, Тачи је рекао да ће Приштина наставити да координира "сваки свој корак" са САД.

Он је, такође, пренео Помпеу "дубоку захвалност народа и косовских институција због константне подршке САД током последњих деценија".

Тачи је претходно, како се наводи у одвојеном саопштењу објављеном на његовом сајту, разговарао са замеником америчког министра одбране Дејвидом Норквистом.

Норквист је, додаје се, оценио да је витално за безбедност у југоисточној Европи да Косово што пре "постане чланица НАТО-а".

Тачи је рекао да је задовољан подршком САД оснивању војске Косова и затражио да се сарадња повећа још више.

"Косово има своју професионлану војску, по НАТО стандардима, која је спремна да буде обухваћена у хуманитарним и мировним мисијама у свету, раме уз раме са САД", рекао је Тачи, саопштено је из његовог кабинета.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Миле

26.02.2020 23:29

Овако цу и ја кад ми укину санкције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

27.02.2020 06:41

Ништа ново, то је његова десна рука, на жалост

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДД.27.2.2020

27.02.2020 10:04

НАТО И ШИПТАРИ СУ злочинци највећи на свету.Одкако је НАТО постао,највише су направили злочина на свету у име Америчке демократије.

ОДГОВОРИТЕ