Hašim Tači sastao se u Vašingtonu sa Majkom Pompeom

-- Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači sastao se u Vašingtonu sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom.

Svijet 26.02.2020 | 22:56
Hašim Tači sastao se u Vašingtonu sa Majkom Pompeom

Sa njim je, kako se navodi u saopštenju, razgovarao o dijalogu Beograda i Prištine.

"Konačni mirovni sporazum između Kosova i Srbije značiće mir za čitavu jugoistočnu Evropu, okretanje prema budućnosti, kao i razvoj i prosperitet", navodi se u saopštenju da je Tači rekao tokom razgovora sa Pompeom.

Kako se dodaje, Tači je rekao da će Priština nastaviti da koordinira "svaki svoj korak" sa SAD.

On je, takođe, preneo Pompeu "duboku zahvalnost naroda i kosovskih institucija zbog konstantne podrške SAD tokom poslednjih decenija".

Tači je prethodno, kako se navodi u odvojenom saopštenju objavljenom na njegovom sajtu, razgovarao sa zamenikom američkog ministra odbrane Dejvidom Norkvistom.

Norkvist je, dodaje se, ocenio da je vitalno za bezbednost u jugoistočnoj Evropi da Kosovo što pre "postane članica NATO-a".

Tači je rekao da je zadovoljan podrškom SAD osnivanju vojske Kosova i zatražio da se saradnja poveća još više.

"Kosovo ima svoju profesionlanu vojsku, po NATO standardima, koja je spremna da bude obuhvaćena u humanitarnim i mirovnim misijama u svetu, rame uz rame sa SAD", rekao je Tači, saopšteno je iz njegovog kabineta.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mile

27.02.2020 00:29

Ovako cu i ja kad mi ukinu sankcije.

ODGOVORITE
Name

D

27.02.2020 07:41

Ništa novo, to je njegova desna ruka, na žalost

ODGOVORITE
Name

DD.27.2.2020

27.02.2020 11:04

NATO I ŠIPTARI SU zločinci najveći na svetu.Odkako je NATO postao,najviše su napravili zločina na svetu u ime Američke demokratije.

ODGOVORITE