Наставак редовне и посебна сједница Народне скупштине

Разматрањем Нацрта закона о заштити права на суђење у разумном року данас ће бити настављена сједница Народне скупштине РС. Посебна сједница, на захтјев члана Предсједништва БиХ Милорада Додика у вези са двије одлуке усвојене у Предсједништву БиХ, биће одржана у послијеподневним часовима.

Република Српска 26.02.2020 | 07:30
Наставак редовне и посебна сједница Народне скупштине

Додик тражи да се парламентарци изјасне да ли је најављеним доласком предсједника Црне Горе Миле Ђукановића у БиХ, те распоређивањем страних припадника на граници, угрожен витални интерес Републике Српске.

Колегијум је за ову сједницу утврдио Приједлог дневног реда с једном тачком: Изјашњење о изјавама члана Предсједништва Босне и Херцеговине из Републике Српске о проглашењу Закључка и Одлуке Предсједништва Босне и Херцеговине, усвојеним на 9. редовној сједници, одржаној 19. фебруара 2020. године, веома штетним по виталне интересе Републике Српске.

У питању је Приједлог одлуке о потврђивању Изјаве члана Предсједништва Босне и Херцеговине из Републике Српске, по којој је Закључак о утврђивању званичне посјете предсједника Црне Горе Мила Ђукановића Босни и Херцеговини 2. и 3. марта 2020. године без консензуса усвојен на 9. редовној сједници Предсједништва Босне и Херцеговине, одржаној 19. фебруара 2020. године, “веома штетна по виталне интересе РС”.

Додик тражи и да парламентарци потврде да је Приједлог одлуке о потврђивању Изјаве члана Предсједништва Босне и Херцеговине из Републике Српске, по којој је Одлука о прихватању Споразума о статусу између Босне и Херцеговине и Европске уније о активностима које проводи Агенција за европску граничну и обалну стражу на територији Босне и Херцеговине, без консензуса усвојена на 9. редовној сједници Предсједништва Босне и Херцеговине, одржаној 19. фебруара 2020. године, “веома штетна по виталне интересе РС”.

Према Уставу БиХ, Народна скупштина РС разматра изјаву српског члана Предсједништа БиХ. Уколико у року од десет дана од дана прослијеђивања изјаве Народна скупштина РС двотрећинског већином потврди изјаву, оспорени закључак Предсједништва БиХ не ступа на снагу.

(Агенције)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Драган

26.02.2020 06:53

Скупстина РС и разум не могу заједно бити у истој реценици.Једноставно не спојиво је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

26.02.2020 09:10

Јелена, Вукан и Драско уразумљују Скупстину Српске.

Name

пљување у даљ

26.02.2020 07:21

Ово није скупстина ово приватна прција у којој се ткз посланици такмице ко це кога висе окривит, попљуват и запријетит.Псовање ,вриједјање је 98% времена које узме њихова "дискусија". Рекла казала. Ријецник којим се слузе је фујјјјјј ! Јавно пријете једно другом да це неко некоме несто урадит.. Од њиховог препуцовања нема ниста осим да их коста..Сви долазе са слузбеним аутима ( цаст изузетцима) и добијају путне троскове и дневнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

прција

26.02.2020 07:25

Скуп не сељака него сељацина на једном мјесту..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.02.2020 07:41

Мала исправка.. СКУП НЕКУЛТУРНИХ СЕЉАЧИНА...

Name

Кокошињац

26.02.2020 08:39

Брука и срамота парламента. Дрека, вика, оптужбе, никаква рјешења, никакви конструктивни предлози... ништа паметно. Коме је ово више од ријалитија, свака част.

Name

Лажне дипломе

26.02.2020 09:21

Све се своди шта је ко написао , рекао...Залијепио се опанак за асфалт. Комплекси ниже вриједности покушавају сакрит са одјелом и краватом излазећи и улазећи у црна аута .Због оваквих никад нећу обуци одјело и кравату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрина

26.02.2020 09:28

ова скупстина сваком сједницом губи смисао..

ОДГОВОРИТЕ