Nastavak redovne i posebna sjednica Narodne skupštine

Razmatranjem Nacrta zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku danas će biti nastavljena sjednica Narodne skupštine RS. Posebna sjednica, na zahtjev člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u vezi sa dvije odluke usvojene u Predsjedništvu BiH, biće održana u poslijepodnevnim časovima.

Republika Srpska 26.02.2020 | 07:30
Nastavak redovne i posebna sjednica Narodne skupštine

Dodik traži da se parlamentarci izjasne da li je najavljenim dolaskom predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića u BiH, te raspoređivanjem stranih pripadnika na granici, ugrožen vitalni interes Republike Srpske.

Kolegijum je za ovu sjednicu utvrdio Prijedlog dnevnog reda s jednom tačkom: Izjašnjenje o izjavama člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske o proglašenju Zaključka i Odluke Predsjedništva Bosne i Hercegovine, usvojenim na 9. redovnoj sjednici, održanoj 19. februara 2020. godine, veoma štetnim po vitalne interese Republike Srpske.

U pitanju je Prijedlog odluke o potvrđivanju Izjave člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske, po kojoj je Zaključak o utvrđivanju zvanične posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića Bosni i Hercegovini 2. i 3. marta 2020. godine bez konsenzusa usvojen na 9. redovnoj sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovine, održanoj 19. februara 2020. godine, “veoma štetna po vitalne interese RS”.

Dodik traži i da parlamentarci potvrde da je Prijedlog odluke o potvrđivanju Izjave člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske, po kojoj je Odluka o prihvatanju Sporazuma o statusu između Bosne i Hercegovine i Evropske unije o aktivnostima koje provodi Agencija za evropsku graničnu i obalnu stražu na teritoriji Bosne i Hercegovine, bez konsenzusa usvojena na 9. redovnoj sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovine, održanoj 19. februara 2020. godine, “veoma štetna po vitalne interese RS”.

Prema Ustavu BiH, Narodna skupština RS razmatra izjavu srpskog člana Predsjedništa BiH. Ukoliko u roku od deset dana od dana proslijeđivanja izjave Narodna skupština RS dvotrećinskog većinom potvrdi izjavu, osporeni zaključak Predsjedništva BiH ne stupa na snagu.

(Agencije)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Dragan

26.02.2020 06:53

Skupstina RS i razum ne mogu zajedno biti u istoj recenici.Jednostavno ne spojivo je.

ODGOVORITE
Name

re

26.02.2020 09:10

Jelena, Vukan i Drasko urazumljuju Skupstinu Srpske.

Name

pljuvanje u dalj

26.02.2020 07:21

Ovo nije skupstina ovo privatna prcija u kojoj se tkz poslanici takmice ko ce koga vise okrivit, popljuvat i zaprijetit.Psovanje ,vrijedjanje je 98% vremena koje uzme njihova "diskusija". Rekla kazala. Rijecnik kojim se sluze je fujjjjjj ! Javno prijete jedno drugom da ce neko nekome nesto uradit.. Od njihovog prepucovanja nema nista osim da ih kosta..Svi dolaze sa sluzbenim autima ( cast izuzetcima) i dobijaju putne troskove i dnevnice.

ODGOVORITE
Name

prcija

26.02.2020 07:25

Skup ne seljaka nego seljacina na jednom mjestu..

ODGOVORITE
Name

Re

26.02.2020 07:41

Mala ispravka.. SKUP NEKULTURNIH SELJAČINA...

Name

Kokošinjac

26.02.2020 08:39

Bruka i sramota parlamenta. Dreka, vika, optužbe, nikakva rješenja, nikakvi konstruktivni predlozi... ništa pametno. Kome je ovo više od rijalitija, svaka čast.

Name

Lažne diplome

26.02.2020 09:21

Sve se svodi šta je ko napisao , rekao...Zalijepio se opanak za asfalt. Kompleksi niže vrijednosti pokušavaju sakrit sa odjelom i kravatom izlazeći i ulazeći u crna auta .Zbog ovakvih nikad neću obuci odjelo i kravatu.

ODGOVORITE
Name

drina

26.02.2020 09:28

ova skupstina svakom sjednicom gubi smisao..

ODGOVORITE