Троструки убица се објесио чаршафом у затворској ћелији

Троструки убица из Новог Сада Горан Јанковић (38) који је био у затвору због убиства жене, таста и таште пред очима своја два сина објесио се чаршавом о шипку у ћелији Окружном затвору у Новом Саду.

Вијести 25.02.2020 | 18:52
Троструки убица се објесио чаршафом у затворској ћелији

Да подсјетимо он је 24. маја прошле године звјерски мацолом измасакрирао своју супругу Мирјану (32) и њене родитеље Бранислава (63) и Наду (57), а након крвавог пира који је починио пред своја два сина, запријетио им да не смеју да га помињу. Он им је прије бјега упирући прстом у њих кратко добацио: "Запамтите, тата није био овдје!".

Након што је запријетио дјеци, он је сјео у кола и у жељи да завара траг полицији упутио се ка оближњем насипу уз Дунав и поред једне фирме оставио ауто и наставио пјешке.

Несрећни малишан је међутим позвао ујака, а овај је одмах позвао полицију. Када су полицајци стигли на мјесто злочина цијела кућа је била крвава. Одмах је почела потјера за монструмом у и хеликоптерска јединица је спазила Јанковићев аутомобил. Службени пси који су му ушли у траг, али га убрзо изгубили уз обалу Дунава. Јанковић је успио да умакне полицији и врати се ка граду. Он је ипак послије тродневне потраге ухапшен на броду усидреном у бродоградилишту код Рибарског острва у Новом Саду, и то у тренутку док је на телевизији гледао вијести о свом злочину!

Када је угледао полицајце, није се претерано потресао, нити је покушао да бјежи. Он је полицајцима признао да се ту крио посљедња два дана - каже извор и додаје да се мјесто на коме је троструки убица ухапшен налази недалеко од његове куће.

"Приликом саслушања није био претерано причљив. Дјеловао је потпуно смирено, као да се помирио са судбином. Једино је кратко питао како су му дјеца, али смо успјели да извучемо из њега неколико битних ствари. Рекао је да је пио цијелу ноћ у кафани недалеко од његове куће те да му је одједном рано ујутру "нешто кврцнуло" и да је отишао до Мирјане да искали бијес. Наводно је хтио са њом да "расправи" несугласице, што га не аболира сумње да је у кућу Пајића отишао све да их побије", прича је тада саговорник.

Прелиминарни резултати истраге показали су да је прво страдао Бранислав покушавајући да спасе ћерку, жену и унуке, а затим Мирјана, па Нада.

"Скоро па да је сигурно да је Јанковић урадио све с предумишљајем, а да га је алкохол охрабрио у тој намјери. Ипак, нисмо сигурни колико је био пијан. Чињеница је да је ноћ провео у кафани у близини своје куће. Око пет ујутру вратио се из кафане, спаковао ранац са чистим стварима које би могле да му потрају пар дана, узео чекић и колима отишао до Мирјаниних родитеља. Тамо је почео да виче и прво насрнуо на Бранислава јер је знао да га он једини може спријечити пошто је био корпулентан човек. И, био је управу. Бранислава је једва савладао са неколико удараца у главу, а Мирјана је покушавала да га у томе спријечи док је Нада склањала децу. Затим је крвнички изударао Мирјану, а када је Нада, несвјесна да су јој ћерка и муж мртви, узвикнула:

"Ето, јеси ли сад задовољан, зете?", окренуо се и чекићем је утукао на кућном прагу - прича извор.

(Курир.рс)

(Фото Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар