Trostruki ubica se objesio čaršafom u zatvorskoj ćeliji

Trostruki ubica iz Novog Sada Goran Janković (38) koji je bio u zatvoru zbog ubistva žene, tasta i tašte pred očima svoja dva sina objesio se čaršavom o šipku u ćeliji Okružnom zatvoru u Novom Sadu.

Vijesti 25.02.2020 | 18:52
Trostruki ubica se objesio čaršafom u zatvorskoj ćeliji

Da podsjetimo on je 24. maja prošle godine zvjerski macolom izmasakrirao svoju suprugu Mirjanu (32) i njene roditelje Branislava (63) i Nadu (57), a nakon krvavog pira koji je počinio pred svoja dva sina, zaprijetio im da ne smeju da ga pominju. On im je prije bjega upirući prstom u njih kratko dobacio: "Zapamtite, tata nije bio ovdje!".

Nakon što je zaprijetio djeci, on je sjeo u kola i u želji da zavara trag policiji uputio se ka obližnjem nasipu uz Dunav i pored jedne firme ostavio auto i nastavio pješke.

Nesrećni mališan je međutim pozvao ujaka, a ovaj je odmah pozvao policiju. Kada su policajci stigli na mjesto zločina cijela kuća je bila krvava. Odmah je počela potjera za monstrumom u i helikopterska jedinica je spazila Jankovićev automobil. Službeni psi koji su mu ušli u trag, ali ga ubrzo izgubili uz obalu Dunava. Janković je uspio da umakne policiji i vrati se ka gradu. On je ipak poslije trodnevne potrage uhapšen na brodu usidrenom u brodogradilištu kod Ribarskog ostrva u Novom Sadu, i to u trenutku dok je na televiziji gledao vijesti o svom zločinu!

Kada je ugledao policajce, nije se preterano potresao, niti je pokušao da bježi. On je policajcima priznao da se tu krio posljednja dva dana - kaže izvor i dodaje da se mjesto na kome je trostruki ubica uhapšen nalazi nedaleko od njegove kuće.

"Prilikom saslušanja nije bio preterano pričljiv. Djelovao je potpuno smireno, kao da se pomirio sa sudbinom. Jedino je kratko pitao kako su mu djeca, ali smo uspjeli da izvučemo iz njega nekoliko bitnih stvari. Rekao je da je pio cijelu noć u kafani nedaleko od njegove kuće te da mu je odjednom rano ujutru "nešto kvrcnulo" i da je otišao do Mirjane da iskali bijes. Navodno je htio sa njom da "raspravi" nesuglasice, što ga ne abolira sumnje da je u kuću Pajića otišao sve da ih pobije", priča je tada sagovornik.

Preliminarni rezultati istrage pokazali su da je prvo stradao Branislav pokušavajući da spase ćerku, ženu i unuke, a zatim Mirjana, pa Nada.

"Skoro pa da je sigurno da je Janković uradio sve s predumišljajem, a da ga je alkohol ohrabrio u toj namjeri. Ipak, nismo sigurni koliko je bio pijan. Činjenica je da je noć proveo u kafani u blizini svoje kuće. Oko pet ujutru vratio se iz kafane, spakovao ranac sa čistim stvarima koje bi mogle da mu potraju par dana, uzeo čekić i kolima otišao do Mirjaninih roditelja. Tamo je počeo da viče i prvo nasrnuo na Branislava jer je znao da ga on jedini može spriječiti pošto je bio korpulentan čovek. I, bio je upravu. Branislava je jedva savladao sa nekoliko udaraca u glavu, a Mirjana je pokušavala da ga u tome spriječi dok je Nada sklanjala decu. Zatim je krvnički izudarao Mirjanu, a kada je Nada, nesvjesna da su joj ćerka i muž mrtvi, uzviknula:

"Eto, jesi li sad zadovoljan, zete?", okrenuo se i čekićem je utukao na kućnom pragu - priča izvor.

(Kurir.rs)

(Foto Kurir)

Komentari / 0

Ostavite komentar