Одгођене екскурзије у Републици Српској због вируса

Министарство просвјете и културе Републике Српске наложило је данас свим средњим школама у Републици Српској да одгоде ђачке екскурзије ван граница Босне и Херцеговине.

Република Српска 25.02.2020 | 14:08
Одгођене екскурзије у Републици Српској због вируса

Из Министарство просвјете и културе Републике Српске су обзиром да је у току епидемија респираторне болести узроковане новим вирусом корона и да су случајеви болести потврђени у неким европским земљама, саопштили да се екскурзије одгађају док не буде у потпуности искључена опасност од ширења вируса.

Министарство ће у складу с препорукама надлежних институција, прије свега, Института за јавно здравство Републике Српске и Министарства здравља и социјалне заштите, обавијестити средње школе о даљим активностима када се стекну услови за безбједно извођење екскурзија, саопштено је је из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Градиска

25.02.2020 13:54

Засто се незатворе сколе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

25.02.2020 14:23

Ма не да треба да буду одгодјене, него забрањене! Екскурзије би требало да имају едукативни карактер, ти професори који воле да путују у Венецију ста као едукативну тему могу понудити нпр. електротехницкој сколи? Отпустити такве професоре, а екскурзије организовати тако да деца несто науце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.02.2020 19:00

Дјацке екскурзије слузе за прање пара и опијање дјеце, према томе потпуно их забранити

ОДГОВОРИТЕ