Odgođene ekskurzije u Republici Srpskoj zbog virusa

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske naložilo je danas svim srednjim školama u Republici Srpskoj da odgode đačke ekskurzije van granica Bosne i Hercegovine.

Republika Srpska 25.02.2020 | 14:08
Odgođene ekskurzije u Republici Srpskoj zbog virusa

Iz Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske su obzirom da je u toku epidemija respiratorne bolesti uzrokovane novim virusom korona i da su slučajevi bolesti potvrđeni u nekim evropskim zemljama, saopštili da se ekskurzije odgađaju dok ne bude u potpunosti isključena opasnost od širenja virusa.

Ministarstvo će u skladu s preporukama nadležnih institucija, prije svega, Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, obavijestiti srednje škole o daljim aktivnostima kada se steknu uslovi za bezbjedno izvođenje ekskurzija, saopšteno je je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Gradiska

25.02.2020 14:54

Zasto se nezatvore skole?

ODGOVORITE
Name

Ratko

25.02.2020 15:23

Ma ne da treba da budu odgodjene, nego zabranjene! Ekskurzije bi trebalo da imaju edukativni karakter, ti profesori koji vole da putuju u Veneciju sta kao edukativnu temu mogu ponuditi npr. elektrotehnickoj skoli? Otpustiti takve profesore, a ekskurzije organizovati tako da deca nesto nauce.

ODGOVORITE
Name

Re

25.02.2020 20:00

Djacke ekskurzije sluze za pranje para i opijanje djece, prema tome potpuno ih zabraniti

ODGOVORITE