Принц Чарлс ће посјетити БиХ у марту

Из Амбасаде Велике Британије у Босни и Херцеговини најављено је да ће принц од Велса, Чарлс Артур Џорџ посјетити Босну и Херцеговину 17. и 18. марта 2020. године.

Босна и Херцеговина 25.02.2020 | 13:49
Принц Чарлс ће посјетити БиХ у марту

"Посјета Принца од Велса Босни и Херцеговини (БиХ) је показатељ све веће посвећености Уједињеног Краљевства Босни и Херцеговини и региону западног Балкана, његове подршке реформама којима ће се побољшати живот грађана и стварати свјетлија будућност, као и дугогодишње личне преданости Његовог височанства помирењу на западном Балкану", наводи се у саопштењу Амбасаде Велике Британије.

Током посјете најављено је да ће посјетити Сарајево и Сребреницу.

"У пратњи представника удружења преживјелих, међу којима ће бити и мајке које још траже своје нестале чланове породице, Његово височанство ће одати почаст жртвама. Његово височанство се већ раније сусрело са породицама несталих из БиХ и из цијелог региона у свом дому 2017. и 2018. године. У Сребреници и у Сарајеву, имаће прилику да чује детаље о томе колико је учињено на проналску особа које се још увијек воде као нестали у цијелом региону", наводи се у саопштењу.

Принц од Велса ће се срести са члановима Предсједништва БиХ, представницима из области бизниса, политике, културе, цивилног друштва и Оружаних снага Босне и Херцеговине.

Предвиђен је сусрет и са вјерским лидерима у Босни и Херцеговини. Он ће се упознати са начином на који Велика Британија помаже особама које су преживјеле сексуално насиље током рата да превазиђу стигму с којом се оне и њихове породице суочавају.

"Његово височанство ће, такође, посјетити локалне занатлије и обићи неке од историјских знаменитости у старом дијелу Сарајева. Сусрест ће се са особама које се својим радом залажу за бољу будућност своје земље попут социјалних предузетника, активиста, произвођача хране и других лидера одрживог развоја", наводи се у саопштењу.

Принцу Чарлсу ће основци из разних крајева БиХ представити своје пројекте које су развили кроз пројекат "Школе 21. вијек", који "Бритисх Цоунцил" проводи у свим основним школама Западног Балкана.

Он ће се срести и са британским војницима који доприносе очувању безбједности у БиХ и јачају одбрамбену сарадњу између БиХ и Велике Британије, саопштено је.

Принц Чарлс је посљедњи пут био у БиХ 2007. године, а 2016. је посјетио друге земље Западног Балкана.

(Независне)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

стимулативно

25.02.2020 13:16

Велика част!!!!А хоће ли нас посјетити Меган и Хари!!!!Шта они мисле о краљевсту и парама пореских обавезника

ОДГОВОРИТЕ
Name

аналитицар

25.02.2020 14:13

Исто ко и Додик сто мисли о парама порески обавезника,о томе ти мисли,а Британцима препусти да мисле о Меган и харију.

Name

Дзоо

25.02.2020 14:37

А зар Додик неце улозити вето?

Name

ре

25.02.2020 15:50

Па,ја то аналитичару наведох само у смислу упутстава које ћр краљевско величанствао дати породицама жртава које су претрпјеле нека злостављања.Видиш ,величанство ће објаснити како британци то прегазе.А можда би то била баш прилика да кроз лепезу своје помоћи цивиле подуче како се управља парама од пореза

Name

Ацо

25.02.2020 17:03

Хоце ли опет бити посебни сједница о огрозавању националног интереса.

Name

Хахахаха

25.02.2020 19:02

Једва цекам луда сам за њим

Name

Лана

25.02.2020 20:39

Које добро доноси?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хитлер

25.02.2020 21:39

Доноси добро муслиманима,хвала богу давно се изјаснио да је велики обозавалац Ислама.Једна будала србе да обидје.Нама су доста и ови наси гребатори,тако да нам овај никако не треба.

Name

Аха

26.02.2020 06:14

Е баш нам само и он треба. А гдје је принцеза Диана?

ОДГОВОРИТЕ