Колегијум ПС БиХ о закону ВСТВ на Мектићев захтјев

Колегиј Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ данас ће расправљати о захтјеву посланика Драгана Мектића за разматрање Приједлога закона о престанку мандата Високог судског и тужилачког вијећа (ВСТВ) БиХ у садашњем саставу, по хитном поступку.

Босна и Херцеговина 25.02.2020 | 09:47
Колегијум ПС БиХ о закону ВСТВ на Мектићев захтјев

Предсједавајући Представничког дома ПСБиХ Денис Звиздић за данас је заказао сједницу руководства Представничког дома ПСБиХ, а које још чине и његови замјеници Небојша Радмановић и Борјана Кришто.

На дневном реду Колегија Представничког дома ПСБиХ наћи ће се захтјев посланика Драгана Мектића за разматрање Приједлога закона о престанку мандата Високог судског и тужилачког вијећа (ВСТВ) БиХ у садашњем саставу, по хитном поступку.

У Приједлогу закона предложено је да мандат актуелним члановима ВСТВ-а БиХ престане са 15. јуном 2020. године, а да најкасније до 8. јуна 2020. године правосудни органи, адвокатске коморе и институције БиХ које бирају чланове ВСТВ-а проведу поступак избора нових чланова ВСТВ-а БиХ.

Шефови Представничког дома ПСБиХ разматраће и одређивање надлежне комисије за разматрање посланичке  иницијативе Шемсудина Мехмедовића којом се тражи измјена одлуке Заједничке комисије за административне послове у смислу да се посланицима, док траје блокада рада Представничког дома ПСБиХ, обуставе исплате плате за сваки мјесец у којем се не одржи бар једна сједница дома, као и свим посланицима који у овом мјесецу не присуствују бар једном засједању, преноси "Кликс"

(БН/Клиx)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

БЛ

25.02.2020 09:54

Мектиц се једини у СА бори против корумпираности свака му цаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рамо

25.02.2020 09:57

А није тразио док је био власт

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пп

25.02.2020 18:09

Па није имао овластења да се бори...

Name

А

25.02.2020 10:41

Бозовиц цека

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миромо

25.02.2020 20:55

Мектиић је прави и истински борац за народе Би Х. Човјек који заслужује да народ стане иза њега и подржи борбу против криминал корупције и самонаметнути мочника који су се ставили ван закона

ОДГОВОРИТЕ