Kolegijum PS BiH o zakonu VSTV na Mektićev zahtjev

Kolegij Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH danas će raspravljati o zahtjevu poslanika Dragana Mektića za razmatranje Prijedloga zakona o prestanku mandata Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH u sadašnjem sastavu, po hitnom postupku.

Bosna i Hercegovina 25.02.2020 | 09:47
Kolegijum PS BiH o zakonu VSTV na Mektićev zahtjev

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Denis Zvizdić za danas je zakazao sjednicu rukovodstva Predstavničkog doma PSBiH, a koje još čine i njegovi zamjenici Nebojša Radmanović i Borjana Krišto.

Na dnevnom redu Kolegija Predstavničkog doma PSBiH naći će se zahtjev poslanika Dragana Mektića za razmatranje Prijedloga zakona o prestanku mandata Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH u sadašnjem sastavu, po hitnom postupku.

U Prijedlogu zakona predloženo je da mandat aktuelnim članovima VSTV-a BiH prestane sa 15. junom 2020. godine, a da najkasnije do 8. juna 2020. godine pravosudni organi, advokatske komore i institucije BiH koje biraju članove VSTV-a provedu postupak izbora novih članova VSTV-a BiH.

Šefovi Predstavničkog doma PSBiH razmatraće i određivanje nadležne komisije za razmatranje poslaničke  inicijative Šemsudina Mehmedovića kojom se traži izmjena odluke Zajedničke komisije za administrativne poslove u smislu da se poslanicima, dok traje blokada rada Predstavničkog doma PSBiH, obustave isplate plate za svaki mjesec u kojem se ne održi bar jedna sjednica doma, kao i svim poslanicima koji u ovom mjesecu ne prisustvuju bar jednom zasjedanju, prenosi "Kliks"

(BN/Klix)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

BL

25.02.2020 09:54

Mektic se jedini u SA bori protiv korumpiranosti svaka mu cast

ODGOVORITE
Name

Ramo

25.02.2020 09:57

A nije trazio dok je bio vlast

ODGOVORITE
Name

Pp

25.02.2020 18:09

Pa nije imao ovlastenja da se bori...

Name

A

25.02.2020 10:41

Bozovic ceka

ODGOVORITE
Name

Miromo

25.02.2020 20:55

Mektiić je pravi i istinski borac za narode Bi H. Čovjek koji zaslužuje da narod stane iza njega i podrži borbu protiv kriminal korupcije i samonametnuti močnika koji su se stavili van zakona

ODGOVORITE