Трамп похвалио Гренела: Одлично ради посао у Србији

Председник САД Доналд Трамп поручио је да његов човек од поверења Ричард Гренел, кога је поставио за в. д. свих обавештајних служби у Америци, фантастично обавља посао који му је поверен у Србији и Немачкој и да ће зато остати на и функцији амбасадора САД у Берлину и изасланика председника САД за мировне преговоре Београда и Приштине.

Свијет 25.02.2020 | 07:11
Трамп похвалио Гренела: Одлично ради посао у Србији

Трамп каже да ће Гренел несметано обављати три функције.

- Амбасадор ће наставити да ради тај посао пошто га добро ради. Добро зна званичнике, обавио је фантастичан посао у обе земље - рекао је Трамп. Шеф Беле куће нагласио је да Гренел ужива његово „пуно поверење“ и постиже „невероватне договоре“.

Подсетимо, извор Курира из дипломатских кругова навео је да ће Гренел бити именован за новог потпредседника или државног секретара САД уколико до америчких избора у новембру реши косовско питање.

- Циљ Гренела је постизање договора који се односи на побољшање односа и економску сарадњу, али не и на политички договор, тј. признање Косова. Трампу је стало да се ово питање реши. Гренел је реалистичан, па тако први пут у последњих 30 година САД нису искључиве и на страни Албанаца.

Напротив, Гренел је на недавном безбедносном форуму у Минхену одбио да се званично састане с косовским премијером Аљбином Куртијем јер, упркос захтевима Вашингтона, Приштина није укинула таксе. Гренел веома поштује председника Александра Вучића и уважава његов труд да се дође до прихватљивог решења - навео је извор.

(Курир)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Одлично?

25.02.2020 07:16

Да ми је знати шта му је одлично а ништа се није урадило досад.Трамп по обичају лупарда

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.02.2020 09:22

Оно сто се крије за јавност..