Tramp pohvalio Grenela: Odlično radi posao u Srbiji

Predsednik SAD Donald Tramp poručio je da njegov čovek od poverenja Ričard Grenel, koga je postavio za v. d. svih obaveštajnih službi u Americi, fantastično obavlja posao koji mu je poveren u Srbiji i Nemačkoj i da će zato ostati na i funkciji ambasadora SAD u Berlinu i izaslanika predsednika SAD za mirovne pregovore Beograda i Prištine.

Svijet 25.02.2020 | 07:11
Tramp pohvalio Grenela: Odlično radi posao u Srbiji

Tramp kaže da će Grenel nesmetano obavljati tri funkcije.

- Ambasador će nastaviti da radi taj posao pošto ga dobro radi. Dobro zna zvaničnike, obavio je fantastičan posao u obe zemlje - rekao je Tramp. Šef Bele kuće naglasio je da Grenel uživa njegovo „puno poverenje“ i postiže „neverovatne dogovore“.

Podsetimo, izvor Kurira iz diplomatskih krugova naveo je da će Grenel biti imenovan za novog potpredsednika ili državnog sekretara SAD ukoliko do američkih izbora u novembru reši kosovsko pitanje.

- Cilj Grenela je postizanje dogovora koji se odnosi na poboljšanje odnosa i ekonomsku saradnju, ali ne i na politički dogovor, tj. priznanje Kosova. Trampu je stalo da se ovo pitanje reši. Grenel je realističan, pa tako prvi put u poslednjih 30 godina SAD nisu isključive i na strani Albanaca.

Naprotiv, Grenel je na nedavnom bezbednosnom forumu u Minhenu odbio da se zvanično sastane s kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem jer, uprkos zahtevima Vašingtona, Priština nije ukinula takse. Grenel veoma poštuje predsednika Aleksandra Vučića i uvažava njegov trud da se dođe do prihvatljivog rešenja - naveo je izvor.

(Kurir)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Odlično?

25.02.2020 08:16

Da mi je znati šta mu je odlično a ništa se nije uradilo dosad.Tramp po običaju luparda

ODGOVORITE
Name

re

25.02.2020 10:22

Ono sto se krije za javnost..