Тегелтија добио позив да званично посјети Београд

Предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија разговарао је у Лондону са предсједницом Владе Републике Србије Аном Брнабић о модалитетима унапређења сарадње БиХ и Србије.

Босна и Херцеговина 24.02.2020 | 20:43
Тегелтија добио позив да званично посјети Београд

Оцијенивши да је сарадња са Србијом на високом нивоу, предсједавајући Савјета министара је нагласио да је робна размјена премашила износ од двије милијарде евра, што је највиши ниво до сада.

Предсједница српске владе је позвала предсједавајућег Савјета министара у званичну посјету Републици Србији.

Тегелтија је прецизирао да је на састанку разговарано о завршетку моста у Братунцу, за који је Савјет министара донио одлуку на својој првој сједници, затим о наставку провођења пројекта ауто-пута Београд - Сарајево, те даљњим активностима у вези са реализацијом раније договорених пројеката са Републиком Српском, као што су изградња хидроцентрала Бук-Бијела, Фоча и Паунци.

Такође, на састанку је било ријечи и иницијативи "Мали Шенген", за коју је Република Српска већ дала сагласност, те је потребно да став о томе буде усаглашен на нивоу БиХ.

"Поред тога, искористио сам прилику да захвалим предсједници Владе Ани Брнабић и предсједнику Александру Вучићу на подршци коју Србија пружа локалним заједницама у Републици Српској и Федерацији БиХ, јер се она највише огледа кроз изградњу локалне инфраструктуре, школа, вртића и здравствених установа, што су основне претпоставке за бољи и квалитетнији живот грађана", истакао је Тегелтија.

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија у Лондону је учествовао на Инвестиционој конференцији о Западном Балкану,  у организацији Европске банке за обнову и развој.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Бонд

25.02.2020 04:03

Ти си продана дуса тебе треба у затвор стрпат

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зика

25.02.2020 07:05

Иди и не враћај се

ОДГОВОРИТЕ
Name

дамир

25.02.2020 07:40

е сад треба вето забранити било каквом политицару да иде у србију самовољно али нисмо ми као србин све му смета а ми имамо вријеме и све а ви ниста нервозни сте, ми вец радимо дабоснхаци некупују српске продукте и незелимо ниста српско

ОДГОВОРИТЕ