Tegeltija dobio poziv da zvanično posjeti Beograd

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je u Londonu sa predsjednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić o modalitetima unapređenja saradnje BiH i Srbije.

Bosna i Hercegovina 24.02.2020 | 20:43
Tegeltija dobio poziv da zvanično posjeti Beograd

Ocijenivši da je saradnja sa Srbijom na visokom nivou, predsjedavajući Savjeta ministara je naglasio da je robna razmjena premašila iznos od dvije milijarde evra, što je najviši nivo do sada.

Predsjednica srpske vlade je pozvala predsjedavajućeg Savjeta ministara u zvaničnu posjetu Republici Srbiji.

Tegeltija je precizirao da je na sastanku razgovarano o završetku mosta u Bratuncu, za koji je Savjet ministara donio odluku na svojoj prvoj sjednici, zatim o nastavku provođenja projekta auto-puta Beograd - Sarajevo, te daljnjim aktivnostima u vezi sa realizacijom ranije dogovorenih projekata sa Republikom Srpskom, kao što su izgradnja hidrocentrala Buk-Bijela, Foča i Paunci.

Takođe, na sastanku je bilo riječi i inicijativi "Mali Šengen", za koju je Republika Srpska već dala saglasnost, te je potrebno da stav o tome bude usaglašen na nivou BiH.

"Pored toga, iskoristio sam priliku da zahvalim predsjednici Vlade Ani Brnabić i predsjedniku Aleksandru Vučiću na podršci koju Srbija pruža lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, jer se ona najviše ogleda kroz izgradnju lokalne infrastrukture, škola, vrtića i zdravstvenih ustanova, što su osnovne pretpostavke za bolji i kvalitetniji život građana", istakao je Tegeltija.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija u Londonu je učestvovao na Investicionoj konferenciji o Zapadnom Balkanu,  u organizaciji Evropske banke za obnovu i razvoj.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Bond

25.02.2020 04:03

Ti si prodana dusa tebe treba u zatvor strpat

ODGOVORITE
Name

Zika

25.02.2020 07:05

Idi i ne vraćaj se

ODGOVORITE
Name

damir

25.02.2020 07:40

e sad treba veto zabraniti bilo kakvom politicaru da ide u srbiju samovoljno ali nismo mi kao srbin sve mu smeta a mi imamo vrijeme i sve a vi nista nervozni ste, mi vec radimo dabosnhaci nekupuju srpske produkte i nezelimo nista srpsko

ODGOVORITE