Почиње суђење за убиства Крунића и Павловића

У Окружном суду у Бањалуци за данас је најављен почетак суђења оптуженима за тешко убиство Славише Крунића и Жарка Павловића, извршеног 22. априла прошле године у Гламочанима код Бањалуке.

Вијести 24.02.2020 | 07:13
Почиње суђење за убиства Крунића и Павловића

Оптужени су Бенеди Ђукановић (42), Емилио Балдо (53) и Родољуб Гајић (35), којима, уколико се докаже кривица, пријети казна дуготрајног затвора, од 25 до 45 година.

Вишемјесечна истрага није открила ни мотив тешког убиства, па тако ни налогодавце.

Сви оптужени су се у бањалучком Окружном суду 22. јануара ове године изјаснили да нису криви.

Почетак суђења обиљежиће читање оптужнице написане на 38 страница.

Републичко јавно тужилаштво  у циљу доказивања оптужнице планира да саслуша 21 свједока, међу којима је Горан Илић, једини преживјели из „тојоте ленд крузера“, у којој се кобне ноћи возио убијени Славиша Крунић. Осим бањалучког бизнисмена, у мучком нападу на макадамском путу у Гламочанима убијен је и Крунићев тјелохранитељ Жарко Павловић.

Поред Илића, биће саслушане и супруге убијених Крунића и Павловића, али и супруге тројице оптужених.

У циљу доказивања навода из оптужнице Републичко јавно тужилаштво је најавило саслушање 10 вјештака из Завода за судску медицину РС, МУП РС, а најављено је и саслушање једног вјештака из Словеније.

Оптужница

Бенеди Ђукановић и Емилио Балдо су од почетка 2019. до 22. априла 2019. на подручју Лакташа, заједно са Жељком Ковачевићем, који је убијен током напада, организовали убиство Славише Крунића, власника агенције за обезбјеђење „Сектор секјурити“.

Оптужени саучесник Родољуб Гајић, који је до хапшења радио у фирми „Сектор“, означен је као помагач, јер је саучесницима јављао информације о кретању Крунића у данима уочи убиства, његовом боравку у кући у бањалучком насељу Гламочани, али и обезбјеђењу које је имао Крунић.

У оптужници се тако наводи да је Гајић информације одавао лично Ковачевићу, коме је дуговао новац изгубљен на коцки.

Као директни извршиоци убиства Крунића означени су Ђукановић и Ковачевић, док су убиство према оптужници, до детаља испланирали Ковачевић, Ђукановић и Балдо.

Бенеди Ђукановић се оптужницом додатно терети да је од непознате особе набавио аутоматску пушку „ЦЗ М70 АБ2“, којом је извршено убиство Крунића.

(Српскаинфо)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

24.02.2020 08:23

Само замазујете траг да се не открију налогодавци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

24.02.2020 09:06

ТА ТРОЈИЦА ЗНАЈУ КО СУ НАЛОГОДАВЦИ ОД КОГА СУ ДОБИЛИ НОВАЦ А И ТВ ЕМИСИЈЕ У КОЈИМ ЈЕ КРУНИЦ БИО И ГОВОРИО ОТВОРЕНО КО МУ ПРЕТИ ДА ЛИ СУ ТИ ЉУДИ ИСПИТАНИ ЦОВЈЕК ЈАВНО ПРОЗИВАО ОД КОГА ЈЕ ДОБИЈАО ПРЕТЊЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

24.02.2020 09:06

Нема од тпга ниста. Лакрдија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мишљење

24.02.2020 09:31

Суд треба на што бржи начин пресудити тј. пресудити на казну доживотних затвора за починиоце убиства.Свако развлачење суђења нема смисла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо Бања Лука

24.02.2020 09:42

Питање за тужиоце и суд: шта је мотив, тј који је мотив?!

ОДГОВОРИТЕ