Počinje suđenje za ubistva Krunića i Pavlovića

U Okružnom sudu u Banjaluci za danas je najavljen početak suđenja optuženima za teško ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića, izvršenog 22. aprila prošle godine u Glamočanima kod Banjaluke.

Vijesti 24.02.2020 | 07:13
Počinje suđenje za ubistva Krunića i Pavlovića

Optuženi su Benedi Đukanović (42), Emilio Baldo (53) i Rodoljub Gajić (35), kojima, ukoliko se dokaže krivica, prijeti kazna dugotrajnog zatvora, od 25 do 45 godina.

Višemjesečna istraga nije otkrila ni motiv teškog ubistva, pa tako ni nalogodavce.

Svi optuženi su se u banjalučkom Okružnom sudu 22. januara ove godine izjasnili da nisu krivi.

Početak suđenja obilježiće čitanje optužnice napisane na 38 stranica.

Republičko javno tužilaštvo  u cilju dokazivanja optužnice planira da sasluša 21 svjedoka, među kojima je Goran Ilić, jedini preživjeli iz „tojote lend kruzera“, u kojoj se kobne noći vozio ubijeni Slaviša Krunić. Osim banjalučkog biznismena, u mučkom napadu na makadamskom putu u Glamočanima ubijen je i Krunićev tjelohranitelj Žarko Pavlović.

Pored Ilića, biće saslušane i supruge ubijenih Krunića i Pavlovića, ali i supruge trojice optuženih.

U cilju dokazivanja navoda iz optužnice Republičko javno tužilaštvo je najavilo saslušanje 10 vještaka iz Zavoda za sudsku medicinu RS, MUP RS, a najavljeno je i saslušanje jednog vještaka iz Slovenije.

Optužnica

Benedi Đukanović i Emilio Baldo su od početka 2019. do 22. aprila 2019. na području Laktaša, zajedno sa Željkom Kovačevićem, koji je ubijen tokom napada, organizovali ubistvo Slaviše Krunića, vlasnika agencije za obezbjeđenje „Sektor sekjuriti“.

Optuženi saučesnik Rodoljub Gajić, koji je do hapšenja radio u firmi „Sektor“, označen je kao pomagač, jer je saučesnicima javljao informacije o kretanju Krunića u danima uoči ubistva, njegovom boravku u kući u banjalučkom naselju Glamočani, ali i obezbjeđenju koje je imao Krunić.

U optužnici se tako navodi da je Gajić informacije odavao lično Kovačeviću, kome je dugovao novac izgubljen na kocki.

Kao direktni izvršioci ubistva Krunića označeni su Đukanović i Kovačević, dok su ubistvo prema optužnici, do detalja isplanirali Kovačević, Đukanović i Baldo.

Benedi Đukanović se optužnicom dodatno tereti da je od nepoznate osobe nabavio automatsku pušku „CZ M70 AB2“, kojom je izvršeno ubistvo Krunića.

(Srpskainfo)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

XL

24.02.2020 08:23

Samo zamazujete trag da se ne otkriju nalogodavci

ODGOVORITE
Name

Bl

24.02.2020 09:06

TA TROJICA ZNAJU KO SU NALOGODAVCI OD KOGA SU DOBILI NOVAC A I TV EMISIJE U KOJIM JE KRUNIC BIO I GOVORIO OTVORENO KO MU PRETI DA LI SU TI LJUDI ISPITANI COVJEK JAVNO PROZIVAO OD KOGA JE DOBIJAO PRETNJE

ODGOVORITE
Name

Rale

24.02.2020 09:06

Nema od tpga nista. Lakrdija.

ODGOVORITE
Name

Mišljenje

24.02.2020 09:31

Sud treba na što brži način presuditi tj. presuditi na kaznu doživotnih zatvora za počinioce ubistva.Svako razvlačenje suđenja nema smisla.

ODGOVORITE
Name

Владо Бања Лука

24.02.2020 09:42

Питање за тужиоце и суд: шта је мотив, тј који је мотив?!

ODGOVORITE