Бањалука: Уз неколико кликова до породичног љекара

Бањалучани ће ускоро имати прилику да се наруче код свог породичног љекара са пар кликова на мобилном телефону. Дом здравља је већ у поодмаклној фази тестирања апликације назване "Е-чекаоница“, нове могућности за наручивања на здравствени преглед.

Република Српска 23.02.2020 | 13:26
Бањалука: Уз неколико кликова до породичног љекара

Како је планирано, апликација би могла бити у оперативној фази већ за пар мјесеци. Корисници апликације моћи ће да закажу преглед путем мобилног телефона или интернет странице Дома здравља Бања Лука.

"Е-чекаоница" би био један од пројеката у оквиру "Паметног града", а директорица Дома здравља Невена Тодоровић, наглашава да ће покретањем овог пројекта велике користи имати и грађани и запослени у Дому здравља.

Грађани више не би морали долазити у амбуланте да се наруче на преглед код породичног доктора, већ ће то моћи учинити путем мобилног телефона. На тај начин смањићемо гужве у амбулантама, а истовремено растертити наше медицинске сестре које много времена проводе заказујући прегледе путем фиксног телефона – истиче Тодоровић и додаје да је апликација "Е-чекаоница“ тренутно у тестној фази како би се провјерило да ли евентуално има неких недостатака.

Она је нагласила да ће, након увођења апликације "Е-чекаоница“, и даље у функцији остати и стари систем наручивања за прегледе.

За све оне пацијенте који из било којег разлога нису у могућности да користе апликацију, остављамо и стари систем, тако да нико неће бити оштећен. Очекујем да примјена ове новине у раду Дома здравља буде активирана најкасније до краја априла – закључила је Невена Тодоровић.

(Независне новине)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Рашо

23.02.2020 12:57

Стварно напредујемо у здравству.Ускоро можда и прегледи и терапија помоћу мобилног.А да неговоримо о руковању са смартним и покривености сигналом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роналд

23.02.2020 14:55

Одкуд гужва код породичног доктора? Па зар ономад “реформа” у правцу породичне медицине није тренутно обећавала одсуство гужве и чекања...., или је то важило до појаве “проКинтер” вируса...?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

23.02.2020 15:04

Мислим да је потпуно непотребно да се градјани наруцују на здравствени преглеф код др породицне медицине, из разлога сто код доктора идемо кад смо болесни, а кад цемо бити болесни то не моземо знати унапријед. Дакле, рјесење би било да пацијент иде код доктора кад има неки здравствени проблем и да у амбуланти цека на ред кад це уци у ординацију. Сад имамо ситуацију као да идемо код фризера, кад се наруцујемо код доктора. Доста пута сам знао доци у амбуланту пор. Медицине без заказаног термина и у цекаони није било никог од пацијената. Поред наведеног, да би се наруцио код доктора пор медицине морам цекати пар дана кад има термин . Е сад ако мој доктор ради прије подне , а ја сам на послу прије подне то је онда посебан проблем како изаци са посла нпр у 12,00 цасова кад је заказан преглед. Даље, кад добијем неку упутницу од пор доктора, писебан је проблем да добијес термин код доктора специјалисте итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игипоп

23.02.2020 18:56

Па немој ици код доктора

Name

Кум

23.02.2020 17:41

Како би било да се прије ријесе насе здравствене књизице да нас народ немора као стока ици сваки мјесец да је потврдује.Па после овога и јос доста таквих ствари у здравству моземо размисљати о тим Е-апликацијама да стигнемо до 2050 на ниво паметног града ако јос икога буде овдје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цупс

25.02.2020 23:29

Ааааа ко је направио апликацију да знамо одмах?

ОДГОВОРИТЕ