Banjaluka: Uz nekoliko klikova do porodičnog ljekara

Banjalučani će uskoro imati priliku da se naruče kod svog porodičnog ljekara sa par klikova na mobilnom telefonu. Dom zdravlja je već u poodmaklnoj fazi testiranja aplikacije nazvane "E-čekaonica“, nove mogućnosti za naručivanja na zdravstveni pregled.

Republika Srpska 23.02.2020 | 13:26
Banjaluka: Uz nekoliko klikova do porodičnog ljekara

Kako je planirano, aplikacija bi mogla biti u operativnoj fazi već za par mjeseci. Korisnici aplikacije moći će da zakažu pregled putem mobilnog telefona ili internet stranice Doma zdravlja Banja Luka.

"E-čekaonica" bi bio jedan od projekata u okviru "Pametnog grada", a direktorica Doma zdravlja Nevena Todorović, naglašava da će pokretanjem ovog projekta velike koristi imati i građani i zaposleni u Domu zdravlja.

Građani više ne bi morali dolaziti u ambulante da se naruče na pregled kod porodičnog doktora, već će to moći učiniti putem mobilnog telefona. Na taj način smanjićemo gužve u ambulantama, a istovremeno rastertiti naše medicinske sestre koje mnogo vremena provode zakazujući preglede putem fiksnog telefona – ističe Todorović i dodaje da je aplikacija "E-čekaonica“ trenutno u testnoj fazi kako bi se provjerilo da li eventualno ima nekih nedostataka.

Ona je naglasila da će, nakon uvođenja aplikacije "E-čekaonica“, i dalje u funkciji ostati i stari sistem naručivanja za preglede.

Za sve one pacijente koji iz bilo kojeg razloga nisu u mogućnosti da koriste aplikaciju, ostavljamo i stari sistem, tako da niko neće biti oštećen. Očekujem da primjena ove novine u radu Doma zdravlja bude aktivirana najkasnije do kraja aprila – zaključila je Nevena Todorović.

(Nezavisne novine)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Рашо

23.02.2020 12:57

Стварно напредујемо у здравству.Ускоро можда и прегледи и терапија помоћу мобилног.А да неговоримо о руковању са смартним и покривености сигналом.

ODGOVORITE
Name

Ronald

23.02.2020 14:55

Odkud gužva kod porodičnog doktora? Pa zar onomad “reforma” u pravcu porodične medicine nije trenutno obećavala odsustvo gužve i čekanja...., ili je to važilo do pojave “proKinter” virusa...?

ODGOVORITE
Name

Goran

23.02.2020 15:04

Mislim da je potpuno nepotrebno da se gradjani narucuju na zdravstveni preglef kod dr porodicne medicine, iz razloga sto kod doktora idemo kad smo bolesni, a kad cemo biti bolesni to ne mozemo znati unaprijed. Dakle, rjesenje bi bilo da pacijent ide kod doktora kad ima neki zdravstveni problem i da u ambulanti ceka na red kad ce uci u ordinaciju. Sad imamo situaciju kao da idemo kod frizera, kad se narucujemo kod doktora. Dosta puta sam znao doci u ambulantu por. Medicine bez zakazanog termina i u cekaoni nije bilo nikog od pacijenata. Pored navedenog, da bi se narucio kod doktora por medicine moram cekati par dana kad ima termin . E sad ako moj doktor radi prije podne , a ja sam na poslu prije podne to je onda poseban problem kako izaci sa posla npr u 12,00 casova kad je zakazan pregled. Dalje, kad dobijem neku uputnicu od por doktora, piseban je problem da dobijes termin kod doktora specijaliste itd.

ODGOVORITE
Name

Igipop

23.02.2020 18:56

Pa nemoj ici kod doktora

Name

Kum

23.02.2020 17:41

Kako bi bilo da se prije rijese nase zdravstvene knjizice da nas narod nemora kao stoka ici svaki mjesec da je potvrduje.Pa posle ovoga i jos dosta takvih stvari u zdravstvu mozemo razmisljati o tim E-aplikacijama da stignemo do 2050 na nivo pametnog grada ako jos ikoga bude ovdje.

ODGOVORITE
Name

cups

25.02.2020 23:29

Aaaaa ko je napravio aplikaciju da znamo odmah?

ODGOVORITE