Грбић: Отимачина имовине Бањалуке у корист приватника

Бањалука најатрактивније земљишта у строгом центру и Музеј савремене умјетности, није изгубила због завјере странаца, како то покушава представити  градоначелник Игор Радојичић, него је у питању чиста отимачина имовине Бањалуке у корист личног интереса појединаца, изјавио је предсједник Градске организације СДС Бањалука Славко Грбић. 

Република Српска 23.02.2020 | 13:10
Грбић: Отимачина имовине Бањалуке у корист приватника

Он је на конференцији за новинаре данас рекао да се због висине штете за Град, која прелази 100 милиона КМ, ово може назвати највећом катастрофом која се до  сада десила Бањалуци, до које није могло доћи без знања и учешћа врха власти у Граду и Републици Српској.

„Слажемо да с изјавом градоначелник да је ова одлука Уставног суда БиХ, изузетно штетна за Бањалуку и Републику Српску, али питамо градоначелника  зашто избјегава рећи за кога је корисна и  да ли су особе којима је сада додијељена чланови СНСД или каква је њихова веза овом странком“, упитао је Грбић.

Он је казао да од почетка овог случаја, који се на суду води 16 година, СНСД-ови градоначелници нису имали храбрости и жеље да заштите ову имовину.

Истакао је да су и претходне одлуке судова из Републике Српске, које су биле негативне по Бањалуку, биле јасан знак да се морају покренути одлучни кораци како би се спријечила катастрофа која је сада задесила Град. 

 „Да ли је могуће да је градоначелнику тек прије два дан, када је све изгубљено, постало јасно да  овде има посла за истражне органе. Тек сада се сјетио да истражи како су мистериозно нестајали документи који потврђују власништво Града над имовином  и зашто уговор који потврђује власништво Града, никада није заведен у земљишно-књижну евиденцији Основног суда у Бањалуци“, упитао је Грбић, и подсјетио да за све то нико до сада није одговарао.

Он истиче да градоначелник, у циљу скретања пажње са ове катастрофе, по угледу на свој страначки врх, пласира теорије завјере са којима покушава бацити прашину у очи гађанима.

„Сва прича о неким странцима пада у воду  када се види пресуда Уставног суда БиХ гдје на првој страни пише да у доношењу ове одлуке и нису учествовале стране судије, него да су је у том случају било по двоје судија из три конститутивна народа“, навео је Грбић.

Он је каже да је опште познато да  су домаће судије у овом суду поставиле три владајуће странке, као и какав утицај те странке имају у овом суду.

„Ми још не знамо како су у овом случају гласале судије из реда српског народа. Али је за сада сигурно да они нису поштовали одлука НСРС о недоношењу одлука у органима на нивоу БиХ и да су самим присуством у одлуци омогућили доношење ове одлуке“, казао је Грбић, и додао је сигурно да ова одлука није могла бити донесена без гласова судија из реда хрватског народа.

Он је подсјетио да се Музеј савремене умјетности Републике Српске води као републичка институција и упитао зашто се и политички врх  Републике Српске није ангажовао да заштити ту имовину, саопштио је СДС.

(БН)

Коментари / 34

Оставите коментар
Name

дрина

23.02.2020 12:17

а кад се приватницима одузимало.. онда је све било уреду..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоx

23.02.2020 14:35

Па теби и твојим пајдашима и треба да се отме као и ви што отимате од народа.

Name

Бн

23.02.2020 15:05

Тако је "када се приватницима одузимало било је у реду". Само ми објасни како су "приватници" дошли до одузете имовине. Вјероватно радом по тржишним правилима: зеленашење, кулучење, не плаћање обавеза, исплата минималца,...

Name

БАЊА ЛУКА

23.02.2020 12:27

БИТАНГЕ СВЕ У ДОГОВОРУ СА ДОДИКОМ И РАДОЈИЦИЦЕМ НАРОДЕ УПАМЕТ СВИ НА ИЗБОРЕ ДА ВРАТИМО БАЊА ЛУЦИ ЊЕНО ПРИЈЕ СВЕГА КУЛТУРУ КОЈУ СУ ОВИ ИЗ ВУКОЈЕБИНЕ СРОЗАЛИ НА ВОЈ НОЈ ТУЈ ВРАТИТИ ЊЕНО ЗЕМЉИСТЕ ОДГОВОРНЕ СВЕ ПОХАПСИТИ КАО И ЗЕМЉИСТЕ ПОЉОПРИВРЕДНЕ СКОЛЕ КОЈУ ЈЕ УЗЕО БУДИМИР СТАНКОВИЦ УЗ ДОДИКОВ БЛАГОСЛОВ ДОЛЕ НЕПИСМЕНА БАГРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опааа

23.02.2020 14:30

Указа се и Грбиц!!! Па гдје си ти Грбицу???!! Је ли ти предсједник Саровиц дао зелено свјетло да несто казес.

Name

земљишна мафија

23.02.2020 15:30

Стојчиновић и Деурић и још неколико службеника су оптужени за кривично дело којима су, како их терети Републичко тужилаштво, оштетили град у предметима „Наш дом“, „Грађа“ и „Пољопривредна школа“. Стојчиновић је помоћник директора за послове надзора и може да утиче на исход предмета који се воде у Геодетској управи. Деурић је такође враћен, на позицију помоћника директора за оснивање катастра непокретности.

Name

РУГИП

23.02.2020 15:34

Ниједна продаја државног земљишта у Републици Српској није могла проћи мимо Александра Деурића, помоћника директора Геодетске управе РС.

Name

пп "РУГИП" Будо и син

23.02.2020 16:00

Земљишна мафија из РУГИПП (Деурић-Кум з.к.мафије, Стојчиновић, Груловић) су Буди Станковићу укњижили 400 дулума школске земље. Сада име се ко бајаги суди, а Будо их метну на високе функције у РУГИПП па исто раде на челу са Босиљком Предраговић и сином јуниором, који је тамо ГЛАВНИ.

Name

земљишна мафија

23.02.2020 16:06

Деурић, Груловић и Кременовић се терете да су незаконито омогућили да фирма "Наш Дом" стекне право својине над зградом и помоћим објектом у Грчкој улици чиме су им пробавили 2,18 милиона КМ. Груловић и Кременовић су незаконито омогућили да фирма "Грађа" стекне право власништва на парцелом од 33.000 квадрата чиме је Бањалука оштећена за 5,25 милина КМ. Груловић и Милинковићева оптужени су да су договарали обуставу истраге у предмету "Варница Марија" коју је водило бањалучко Окружно тужилаштво.

Name

тегелтија

23.02.2020 16:17

з.к. мафија ради пуном паром, поготову накин одлуке Уставног суда о укњижби пољ. земљишта, па журе да ох предухитре. Деурић, Босић и надзорници Стојчинови су сваки дан у пуној оперативи на челу са Босом и директорком. За то време Станковић јуниор прави тендере милионске за кума Игора са Светлицом експертом за штимање. Ово је најопаснија мафија у влади РС.

Name

деура

23.02.2020 16:39

Деурић, некрунисани краљ з.к. мафије ради овако; одабере стручни тим (од правобранитеља, геодета и правника из РУГИПП). Затим за познатог клијента обрађују некретнину коју клијент запика да буде његова. Одабрани тим ступа у акцију (као ловачки пси у лову), а почетак је од шефа катастра (ако он закочи бива одмах смењен и постављен други који ће слушати краља). Некретнина са хитно обради почев од катастра, правобранитеља, жалбе до укњижбе 1/1. Сав тај процес осмишљва Краљ, али њега нема нигде, само он узима све новце, а керови/тим се задовољи вишом функцијом или доказивањем у тој работи...

Name

Будо и син

23.02.2020 17:22

з.к.мафија из РУГИП оштетила Град БЛ за земљиште вредно 100 милиона КМ, иако им се суди сви су на функцијама пом. дир. и началници (Деура, Грул), а Стојчин иако осуђен на само 4,5 љета опет директор. Сви раде исто као и зашто им се суди, а предводи ох Босиљка, такође члан мафије још док је била полицај инспектор. Све их поставио Будо Станковић-кум Додиков.

Name

"Гузовача"

23.02.2020 17:30

Комљновић Милош зв."Гузовача" је био директор РУГИПП када су све трансакције са том градском земљом одрађене/укњижења и учесник је са земљишном мафијом, а кад је закочио нешто, онда га је Станковић Будиша скинуо и на предлог Деурића турена за дир. Босиљче Предраго.

Name

пп "РУГИП" Будо и син

23.02.2020 17:40

РУГИП је приватизовао Буди и син који је ГЛАВНИ тамо, држи "кључ од магазе", купује сфтвере Проинтерове, најбоље па су зато и најскупљи, помислиш на некретнину, а она је снимљна сателитом и укњижена 1/1, уз сагласје Деурића и оверу Босе дир.

Name

Мане

23.02.2020 12:35

Застобих они побијали ту одлуку кадје то земљисте резервисано за врх СНСДа.Најбоље да они сакрију документацију и цекају одлуке суда сад тај суд ради како њима одговара и зналосе на исход одлуке.Дицесе прасина десет дана и све пада у заборав.Дали народ са ових простора мозе схватити да Република Српска постаје власниство пар породица цему толико цудење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И у

23.02.2020 21:34

ЦГ и на Косову и у ФБиХ и наравно у РС.

Name

Мирко

23.02.2020 12:38

Јели Милорад Додик искљуцио Чеду Савица из СНСДа.Али је омогуцио дасе то земљисте доведе до краја и мисле наивци даје Чедо Савиц казњен он јесте казњен са 100.000.000. мил км.Малолије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси радник

23.02.2020 13:47

Цедо је људина и одлицан привредник, нема везе са овим глупостима, камо среце за нас да је било висе таквих, оставио предузеце иза себе као апотеку. То су спинови једног рекетаса у покусају. Ви који вјерујете таквима имају цланци јос од прије 15 год гдје га аутопревоз напада да помазе да се земљисте присвоји граду, али ми висе волимо завјере и спинове него истину. Ако негдје има проблем то је кад се радио програм приватизације и то уврстено, ко је то урадио, засто.

Name

израелац

23.02.2020 12:47

оде једини музеј умјетности и још једина галерија и српској... нема више културе... само на интернету...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

23.02.2020 13:08

каква култура, срозана је на дно са дир. САРИТОМ В.

Name

@ израелац

23.02.2020 14:05

Музеј одлуком суда не припада Аутопревозу и не иде никуда. Људи много се лазе око овога.

Name

милоао

23.02.2020 12:58

Е овај цовјек је на једном састанку сдс у бл рекао да це се ици на насилно русење власти прије парламентарних избора. На моје питање да ли то знаци да це се ици на нападе на припаднике муп рс ми је одговорио да ако ја нецу, има ко хоце. Од тада сам само посматрац стања на терену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е цуј

23.02.2020 14:38

Боље би ти било и да неписес глупости.

Name

милоао

23.02.2020 15:01

Идентификуј се

Name

Мартин

23.02.2020 13:22

Па засто је СДС против одлуке уставног суда ако знају да земљисте припада сумњивим тајкунима СНСД-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па наравно

23.02.2020 13:49

Осмисљено и спроведено. Мафија је то....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

23.02.2020 13:59

Људи, ја мислим да је све ово превршило сваку мјеру! Докле више можемо ово трпјети, запитајмо се сви?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инат

23.02.2020 14:00

Мафија подијелила и укњижила имовину српске републике и сад ко бране интересе смијешно и привидно само колико је отео и присвојио проко драгосављевиц сазна ће се!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не треба нико да се брига

23.02.2020 14:34

Ко лапио, лапио! Знате оно сто се вец дуго провлаци, постало цоол(ко ти је крив сто ти ниси, нека је, способан, паметан,ма цар, краљ, зна, итд.... "! ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјецити опозиционар

23.02.2020 14:54

Дакле, баја и снсд и ту на дјелу, неможе ни једна отимачина без њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Родјени Бањалуцанин

23.02.2020 15:15

Видите тако вам то буде кад је градонацелник досљо (мицо -аветиња) који никакве народности и љубави према граду нема

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да ти право каземо

23.02.2020 18:18

од народа је све отето сто постоји,обесправчјен у аваком смислу, а која це криминална мафија отети од које у будуцности, искрено да ти каземо "МА БАС НАС БРИГА"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

За бања луку

24.02.2020 06:48

Велика срамота за Град и институције Владе, јер је РУГИП под њиховим кровом. Треба све слузбенике у обе институције који су водили овај предмет смјестити у затвор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цупс

25.02.2020 23:28

На крају ми од институција РС имамо само то да нам отимају и да их само плацамо а немамо ниста од тога. Само они имају корист.

ОДГОВОРИТЕ