Нова краљевска бура: Меган и Хари ће задржати титуле

Меган Маркл и принц Хари огласили су се саопштењем на својој званичној страници "Суссеx Роyал" у којем су написали да краљица не поседује реч "краљевски" у целом свету.

Свијет 23.02.2020 | 12:59
Нова краљевска бура: Меган и Хари ће задржати титуле

Саопштење се појавило након што су британски медији објавили да од пролећа Меган и Хари неће моћи да користе ознаку Суссеx Роyал. Они су ипак најавили да ће задржати своје краљевске титуле, иако их неће активно користити.

Како пишу британски медији, саопштење у неким деловима има прилично непријатељски тон.

- Иако не постоји јурисдикција монархије или кабинета око употребе речи "краљевски" с друге стране океана, војвода и војвоткиња од Сасекса не намеравају да користе "Суссеx Роyал" ни било који облик речи "краљевски" на било којој територији (било у Уједињеном краљевству или ван њега) након транзиције у пролеће 2020. - поручили су.

Пожалили су се и да их палата третира другачије од других чланова породице.

- Иако постоје преседани у којима су други чланови краљевске породице са титулама тражили послове ван краљевске породице, за војводу и војвоткињу од Сасекса успостављен је период ревизије од 12 месеци. Према договору, војвода и војвоткиња од Сасекса разумеју да морају да одступе са краљевских дужности те не обављају репрезентативне дужности у име њеног величанства - написали су.

Иако је палата прошлог месеца објавила да неће задржати своје краљевске титуле, Меган и Хари сада тврде да ће их задржати, али да их неће активно користити након пролећа.

Портпарол брачног пара прво је објавио изјаву за медије о њиховој употреби краљевских титула у петак у 19:30, а око 22 сата објављена је много дужа изјава путем Инстаграм прича. У тој дужој изјави реферирали су се на однос према другим члановима краљевске породице, чињеницу да је Хари и даље шести у реду за престо те на то да ће задржати своје војне чинове. Захтевају и заштиту њих и њиховог сина.

Стручњаци за краљевску породицу већ су саопштење прозвали још једном од ПР катастрофа брачног пара.

- Њени коментари о краљичиној одлуци одјекују бесом и пакошћу. Бојим се да ће постати још горе - рекао је биограф принца Чарлеса Том Бовер.

Краљевски коментатор Ричард Фицвилијамс тврди да су ове изјаве биле потпуно непотребне јер наглашавају разлике Харија и Меган и краљевске палате на начин који је било могуће избећи.

(Индеx.хр)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

паразити

23.02.2020 12:49

Кога занимају ови паразити ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нису ни окусили

23.02.2020 13:08

Зивот обицног градјанина, а вец се забринусе....Огромним зивотима је плацено њихово вијековима паразитирање.....

Name

Зузи

23.02.2020 13:28

"И ја сам срећан кад су они срећни". Питам се да ли они уопште знају да и ми постојимо негдје у БиХ.

Name

Ма знају за БиХ не брини

23.02.2020 16:26

Наклатили се на колонију.

Name

Принцес крофна

23.02.2020 13:31

Ови немају дана стаза и прицају о неком раду у њиховом имагинарном свијету...Свијет се спрда с њиховим статусом. Ко би напустио краљевску породицу??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аполо 11

23.02.2020 15:11

Мој Хари да ниси принц неби те Меган ни погледала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хр

23.02.2020 15:52

Одакле су они из које дрзаве

ОДГОВОРИТЕ