Земљотрес у Ирану и Турској: Расте број мртвих

У земљотресу јачине 5,7 степени по Рихтеру, који је јутрос погодио Западни Азербејџан, иранску покрајину на граници с Турском, у источном турског граду Вану погинуло је најмање осам особа, повријеђена 21, док је на подручју Ирана повријеђено 25 особа.

Свијет 23.02.2020 | 12:11
Земљотрес у Ирану и Турској: Расте број мртвих

Према досадашњим информација, земљотрес чији је епицентар забиљежен на подручју Ирана највише је погодио становнике најисточнијег турског града Вана.

Екипе турског АФАД-а су на терену и помажу грађанима погођеним земљотресом.

Министар здравства Турске Фахреттин Коца потврдио је како је у земљотресу повријеђена најмање 21 особа, међу којима је осморо у критичном стању.

Огласио се и министар образовања Турске Зиyа Селцук који је рекао како је у мјестима Баскале, Сараy и Гурпинар забиљежена мања штета на неколико сеоских школа. У оштећеним школама настава ће бити одгођена и измјештена на друге локације до санирања штете.

На подручју Ирана, према првим информацијама, повријеђено је најмање 25 особа, а оштећени су стамбени објекти у најмање 43 села у пограничном појасу с Турском.

Портпарол Уреда за ванредне ситуација Ирана Муцтеба Халиди потврдио је за иранске медије информацију о 25 повријеђених, додавши да је једна особа у критичном стању.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Рики

23.02.2020 11:39

Дали сте примјетили несто? Ко год се “посвађа “ са Американцима одмах га земљотеес стрефи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

23.02.2020 13:15

лош им стандар градње тј немају никакав стандард а већина сиротиња само склепа кућу.. и мањи потрес неозбиљан за нас им поруши све.. то је у тим земљама гдје нису праве државе него све дивље и на брзину. такав је цијели арапски свијет, тешко да их заобиђе катастрофа.. пуно их им а тешко живе на оскудној земљи, мало улажу у квалитет струлног кадра... иско ко код нас у БиХ са овима на власти...

ОДГОВОРИТЕ