"Шкаљарац" признао убиство Шћепана Рогановића?

Новљанин Крсто Вујић организовао је и наручио убиство суграђанина Шћепана Рогановића, саопштено је Вијестима из више незваничних извора и речено да су истражитељи на трагу особи која је из ватреног оружја усмртила тог 35-годишњака

Регион 22.02.2020 | 18:48
"Шкаљарац" признао убиство Шћепана Рогановића?

Пре неколико дана ухапшен је Милош Ђуричковић - осумњичен да је помогао након злочина и уништио трагове, између осталог, запаливши мотоцикл којим је наводно превезао убицу после пуцњаве 13. фебруара. Њему је јуче одређен притвор.

Вијестима је речено да је на саслушању признао да је био саучесник у убиству Рогановића.

Један од извора овог листа, саопштио је да је 27-годишњи Ђуричковић ухапшен испред зграде у којој је био такозвани штек стан, за припаднике те криминалне организације.

Претресом тог објекта, наводно, пронађени су докази који ће користити тужиоцима у истрази...

Шкаљарски клан?

Вујића и његову екипу безбедносне службе третирају као чланове шкаљарског клана.

Он је септембра 2018. године преживео трећи покушај убиства - тада је рањен док је у породичној кућу у Мељинама био у друштву мајке, супруге и двоје малолетне деце.

Према незваничним информацијама, на њега је пуцано хицима из пушке са снајперским нишаном. Погођен је у бутину, али није био животно угрожен.

Годину дана раније, такође у Мељинама, на њега је нападач отворио ватру са мотоцикла у покрету. Вујић тада није повређен, а нападач је побегао.

Вујић и његов тада трогодишњи син рањени су пре четири године у Херцег Новом. Он је тада намеравао да уђе у свој паркирани аутомобил, али је у том трену активирана експлозивна направа.

Познат као Терминатор

Хрватски Јутарњи лист објавио је претпрошле и прошле године више текстова о истрагама тамошњих тужилаца и полиције, током којих су идентификоване организоване групе које су сачињавале фалсификована документа, махом за припаднике српског и црногорског подземља.

Међу њима, како пишу, био је и Вујић, којег називају Терминатор, плативши документа на име Гордан Келебуда.

Тада је саопштено да су хрватска документа користила и двојица наводних вођа шкаљарског криминалног клана Јован Вукотић и Игор Дедовић, који су добили идентитете Ђорђа Радојчића, односно Драгана Поповића.

Хрватска полиција утврдила је да је члан тог клана Јован Јовановић имао пасош на име Ненад Клеута. Наводно близак сарадник Јована Вукотића, Драган Печурица, користио је хрватски пасош у ком су били подаци Саше Будимира...

Низ убистава

Шћепан Рогановић погођен је хицима из ватреног оружја у тренутку када је кренуо да силази степеништем које од Канли куле води ка граду. Трећа је жртва из породице Рогановић од почетка сукоба црногорских криминалних кланова.

Његов отац Нико (66) убијен је у ноћи 26. јула 2017. године. Полиција није открила двојицу нападача који су га сачекали стотинак метара од куће у којој је живео и у њега испалили више хитаца.

Три месеца пре тог убиства тешко је рањен његов млађи син и брат убијеног Шћепана - Душко. Тај Новљанин остао је без обе ноге у подметнутној експлозији 26. априла 2017. Ни тај напад никада није расветљен.

Брат од стрица браће Рогановић, Владимир Рогановић (31), убијен је 21. децембра 2018. у Бечу.

Пуна услуга за Терминатора

Јутарњи лист је крајем 2019. године објавио нове детаље о тамошњим службеницима полицајцима осумњиченим за илегално пребацивање криминалаца преко границе.

У том контексту пишу да је К. Калаица, за сигурно пребацивање особа преко границе, без икакве контроле, користио и своју тадашњу функцију, тражећи да не контролишу ни њега ни особе које ће с њим, односно у возилу иза њега доћи на гранични пријелаз.

Пише да је на тај начин и Црногорац Крсто Вујић звани Терминатор, у септембру 2018. добио “пуну услугу”.

- Организирали су у април ове године његов несметани улазак у РХ преко прелаза Ново Село Жумберачко, потом су га сместили у један загребачки хотел, а извадили су му личне  документе на име Гордан Келебуде у ПП-у Војнић уз помоћ суосумњичених службеника и запосленика полиције - пише у тексту објављеном на сајту јутарњи.хр.

(Телеграф.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар