ПДП најоштрије осуђује пријетње Перовића "Капиталу"

Партија демократског прогреса најоштрије осуђује пријетње које је шеф представништва Републике Српске у Русији Душко Перовић упутио редакцији портала „Капитал“ и главном и одговорном уреднику Синиши Вукелићу.

Република Српска 22.02.2020 | 11:24
ПДП најоштрије осуђује пријетње Перовића "Капиталу"

Саопштење преносимо у цјелости:

"Партија демократског прогреса најоштрије осуђује нечувене пријетње које је шеф представништва Републике Српске у Русији Душко Перовић упутио редакцији портала „Капитал“ и главном и одговорном уреднику Синиши Вукелићу.

Портал „Капитал“ је током година рада постао синоним за истраживачко новинарство у Републици Српској и шире, при томе чувајући највише професионалне стандарде. Умјесто да се бави оним за шта је скупо плаћен новцем сиромашних грађана Републике Српске, а то је промовисање и заштита интереса Српске, Перовић се у свом изливу бијеса јасно очитовао да он, заправо, искључиво промовише интересе приватне иностране компаније, а што је други скандал у само једном телефонском позиву.

Сасвим је јасно да Перовић не зна и није у стању да појми шта значи независно новинарство и слобода медија. Због тога, као и због чињенице да Перовић очигледно не заступа интересе Републике Српске, него иностране приватне компаније, ПДП захтијева од Владе Републике Српске да одмах смијени Душка Перовића.

У супротном, Влада Републике Српске ће бити саучесник у гушењу слободе говора и медија у Републици Српској, те ће и сама постати помоћна лоби агенција страног капитала, умјесто да води одговорну националну политику и штити интерес Републике Српске и њених грађана", саопштено је из ПДП.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Рале

22.02.2020 12:22

Лоповлук уцио овде, а усаврсио у русији, добитна комбинација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

оо7

22.02.2020 14:54

Стварно,да нема појединих,ХРАБРИХ,новинара,не би ни знали шта се дешава???

ОДГОВОРИТЕ