PDP najoštrije osuđuje prijetnje Perovića "Kapitalu"

Partija demokratskog progresa najoštrije osuđuje prijetnje koje je šef predstavništva Republike Srpske u Rusiji Duško Perović uputio redakciji portala „Kapital“ i glavnom i odgovornom uredniku Siniši Vukeliću.

Republika Srpska 22.02.2020 | 11:24
PDP najoštrije osuđuje prijetnje Perovića "Kapitalu"

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

"Partija demokratskog progresa najoštrije osuđuje nečuvene prijetnje koje je šef predstavništva Republike Srpske u Rusiji Duško Perović uputio redakciji portala „Kapital“ i glavnom i odgovornom uredniku Siniši Vukeliću.

Portal „Kapital“ je tokom godina rada postao sinonim za istraživačko novinarstvo u Republici Srpskoj i šire, pri tome čuvajući najviše profesionalne standarde. Umjesto da se bavi onim za šta je skupo plaćen novcem siromašnih građana Republike Srpske, a to je promovisanje i zaštita interesa Srpske, Perović se u svom izlivu bijesa jasno očitovao da on, zapravo, isključivo promoviše interese privatne inostrane kompanije, a što je drugi skandal u samo jednom telefonskom pozivu.

Sasvim je jasno da Perović ne zna i nije u stanju da pojmi šta znači nezavisno novinarstvo i sloboda medija. Zbog toga, kao i zbog činjenice da Perović očigledno ne zastupa interese Republike Srpske, nego inostrane privatne kompanije, PDP zahtijeva od Vlade Republike Srpske da odmah smijeni Duška Perovića.

U suprotnom, Vlada Republike Srpske će biti saučesnik u gušenju slobode govora i medija u Republici Srpskoj, te će i sama postati pomoćna lobi agencija stranog kapitala, umjesto da vodi odgovornu nacionalnu politiku i štiti interes Republike Srpske i njenih građana", saopšteno je iz PDP.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Rale

22.02.2020 11:22

Lopovluk ucio ovde, a usavrsio u rusiji, dobitna kombinacija.

ODGOVORITE
Name

oo7

22.02.2020 13:54

Stvarno,da nema pojedinih,HRABRIH,novinara,ne bi ni znali šta se dešava???

ODGOVORITE