Плаши ли се Радојичић припадника СНСД-а који су опустошили град!?

Аутоцензурисани Радојичић: Распалио по Уставном суду БиХ и “страном дипломати”, потпуно “заборављајући” да је скупоцјено земљиште у центру Бањалуке преваром отео СНСД-овац Чедо Савић и његов син Ведран, уз асистенцију некадашњих и садашњих високих функционера СНСД-а

Република Српска 22.02.2020 | 07:19
Плаши ли се Радојичић припадника СНСД-а који су опустошили град!?

Пише: Слободан Васковић

Игор Радојичић распалио је из свих оруђа и оружја по Уставном суду БиХ који је усвојио апелацију "Аутопревоза" а.д. Бања Лука и "Беwо Реал Естате" д.о.о Бања Лука, те је укинуо пресуду Вишег привредног суда у Бањалуци из 2017. године; Том одлуком Уставног суда БиХ земљиште старе аутобуске станице и зграде Музеја савремене умјетности РС додијељено је фирми “Аутопревоз”, односно “Беwо реал естате”, која га је “купила” од “Аутопревоза”.

Треба пажљиво преслушати Радојичића и примијетити да је, између осталог, рекао и следеће: “Прије двије године један високи дипломата покушао ми је на састанак без договора и ненајављено увести управо људе са којима смо у том моменту били у спору, да лобира за њих у току трајања судског спора Града против њих. Гдје је гаранција да то исто није радио у Сарајеву, он или други странци?
 
Да се нису директно мијешали у судство, у активне поступке. Да ли су то радили према судијама Уставног суда ако су то покушали урадити према Граду? Мимо свих дипломатских норми и протокола мијешати се у судске поступке земље у којој се налазите. И сада испословати једну овакву пресуду”, упитао је Радојичић.
 
Питање је на мјесту, с тим што Радојичић није рекао име “дипломате”, а требало је да то учини због јавности и огромне штете коју је Град претрпио; Међутим, да је то изговорио, онда би било сасвим логично да каже да је власник фирме “БЕWО” Ведран Савић, син злогласног Чеде Савића, некадашњег директора Завода за изградњу града Бањалука. И да се, након тога, Радојичић јавно запита да ли су можда они, Чедо и Ведран Савић, заједно са другим високим функционерима СНСД-а, излобирали одлуку Уставног суда БиХ? Или су то Радојичићеви страначки другови излобирали заједно са дипломатом?!!!

Радојичић је још могао да подсјети да је Савића на челу ЗИБЛ-а замијенио Александар Цвијановић, муж Жељке Цвијановић, а да му је Савић био савјетник; Могао је да подсјети и на убиство Милана Вукелића, радника ЗИБЛ-а, који је јавно оптуживао Савића за бројне малверзације са земљиштем; Могао је, али није!

Да је све то рекао, а није, можда би се могло повјеровати да је заиста огорчен; Да је, осим одлуке Уставног суда БиХ и пљачку тог земљишта, такође, назвао "ударом на Републику Српску", а пљачкаше нападачима, могло би се повјеровати да је одлучан да се, како је рекао, бори. 

Овако, све што је рекао јесте јадно политиканство и његова немоћ и страх да предузме било шта конкретно против припадника СНСД-а који су опустошили Бањалуку.

Да не буде никакве забуне - Чедо Савић, страначки колега Игора Радојичића, отео је поменуто земљиште од Града бројним малверзацијама. И то заједно са другим страначким колегама Радојичића; Зато он и не изговара ниједно име.

Уз то, Радојичић тек сада позива органе гоњења да предузму мјере и отворе истрагу, а питање је зашто то није учинио он лично, подношењем кривичних пријава против оних који су земљиште отели; Да је то урадио, тешко да би Уставни суд БиХ био уопште у ситуацији да одлучује о земљишту вриједном најмање 60 милиона КМ. 

Дуже од три године је градоначелник и имао је довољно времена да покрене кривичне поступке.

Међутим, Радојичић то није учинио, бар није рекао да је то урадио, премда му је била дужност да наложи надлежним градским одјељењима да покрену кривичне поступке; Који би листом били усмјерени на његове претходнике у градоначелничкој фотељи Драгољуба Давидовића и Слободана Гаврановића: И против бројних других високих функционера СНСД-а.

хттп://слободанвасковиц.блогспот.цом/

Коментари / 31

Оставите коментар
Name

Гога

22.02.2020 06:46

Не знам за остале али сигурно знамо да Радојциц нема бас ни једну мрљу у својој политицкој каријери и да се показао као најбољи градонацелник до сада и није постено да се напада за несто сто нема везе са њим имају судови нек раде свој посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.02.2020 07:31

А шта има везе с њим?

Name

Хахаххаха

22.02.2020 07:41

Вила у Опатији, вила у Црној Гори... Станови по Бугарској са Малим у талу...итд...

Name

Стана

22.02.2020 08:18

Еко Топлана по Вама није мрља у каријери. Гдје су ту позитивно-правни прописи? Ту нема лобирања приватног капитала по Вама. Ту нема мјеста истразним органима.

Name

Ре

22.02.2020 08:49

Гога, боте, а Еко топлана. Шта сад имаш да кажеш,је ли боте?

Name

БЛ љаксе

22.02.2020 08:52

По чему је најбољи градоначелник до сада,осим што га ти лично симпатишеш,имаш право на то,шта је то што га чини најбољим по теби?

Name

Људи

22.02.2020 09:09

Не тросите се сви знамо да је Град бесправно покусао да отме земљисте од Аутопревоза јуде малтретирају скоро 20 година . Нормално је да суд донесе овакву пресуду јер би било која друга пала на медјународним апелацијама.

Name

Мозда

22.02.2020 09:20

Ти знас, а вецина нас не зна. Мозда да нам објаснис.

Name

Роналд

22.02.2020 09:41

Па сто “лијепи Бане” Радојчић коментарише одлуке суда? Нека оде партијском другу Савићу па нека њему кука....,

Name

22.02.2020 10:05

РАДОЈЧИЋ НЕМА МРЛИЕ ЗАТО ШТО ЈЕ ОФАРБАН САВ У ЛИСИЧИЈУ БОЈУ!

Name

Рале

22.02.2020 06:49

Ако је народ паметан, макар они који су одрастали са том станицом, одрекли би се ових лопова, и поцели нови зивот са старом станицом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЈНА

22.02.2020 06:50

Град Бања Лука је остао без пара, па сад покреце измисљене поступке против грађана Бања Лука на основу непостијецих пресуда а све са циљем наплате наводних дугова, а кад се тузени обрати суду са захтјевом да му доставе пресуду, суд казе ми послали, а нигдје отпремнице, нигдје копиране пресуде, а судије које доносе пресуде све дјеца, зене и љубавнице припадника секте, а све лијепо одгојено и науцено у расаднику секте, ОМБУДСМАНУ Републике Српске, који је укинут , а бакљу расадника и даље носи Нада Граховац, кобајаги Омбудсман за дјецу, та помазе само себи и својим упосленицима, цлановима секте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ецо.Пирален

22.02.2020 06:52

Радојко је конвертит, продукт неморалне рециклазе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аполо 11

22.02.2020 06:55

Све је ово нормално,кад се човјек вади све буду погрешни потези. СНСДе више и нема других,све погрешни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

22.02.2020 07:04

УНИСТИЛИ СУ ГРАД РАДИСИЦЕВИМ ЗГРАДУРИНАМА БЕЗ ИКАКВОГ СМИСЛА ТО НАСЕЉЕ НЕМА НИ ТРОТОАТЕ МЕЗАР ЗГРАДА ОД ЗГРАДЕ И САД БИ И ЗЕМЉИСТЕ У ЦЕНТРУ НЕКОМ ГУЗА ЗИНУЛА БАС ЗА ТО ХВАЛА БОГУ ДА ИМА ЗАКОНА БИЛО ГДЈЕ ДА ИХ ЗАУСТАВИ БАЊАЛУКА НЕЛИЦИ НИНАСТО НОВА ВАРОС УН8СТЕНА БЕЗ ИКАКВГ ПЛАНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Треба искрено

22.02.2020 07:59

Он је идеалан наследник својих претходника....

Name

Ре

22.02.2020 09:20

Бања Лука никад љепса и урбанија није била..

Name

Бозана Мијацковиц

22.02.2020 07:09

Власт је огрезла у криминалу. Зато млади у РС немају тренутно никакве перспективе у РС осим за придрузивање клану!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

22.02.2020 07:10

Хаха нису се они препали за српство већ због те њихове нелегално стечене имовине. Хаха у томе грму значи лежи зец! Сами се полако одају,прпа ха!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД -овци вратите земљиште

22.02.2020 07:11

Скупо ћете платити то сто сте отели . Зато се и буните ма уставни суд. Ничија није до зоре Горјеле , и вашем криминалу и отимачини долази крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БањалуцанинПФК

22.02.2020 07:14

Па није земљу отео цовјек граду , вец град цовјеку. Аутопревоз је наслиједник у цему је проблем ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

У свему

22.02.2020 08:00

Од-до!

Name

Молим?

22.02.2020 08:03

Приватно лице да буде наследник те земље?

Name

Дадо

22.02.2020 07:25

Драга Гого, кад мислис да све знас онда сазнас да немас појма. Сви градонацелници Бањалуке бивси и садасњи имају некретнина по бијелом свјету које је теско замислити. Код нас би требала уцити мафија јер су они мале маце за ове насе. Па за ову одлуку суда су појединци знали прије висе од годину дана, а сад као дизу узбуну и увлаце народ у њихову игру. Срамота. То треба г..њивом мотком отјерати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Емпирија корупција

23.02.2020 08:37

Не само градоначелници. Начелници одјељења у административној служби града Бањалука за само једнога мандата обогате се као крезови. По неколико станова овдје и у Србији, скупа аута и џипине, викендице овдје и на мору, готовина која се не види и не може јој се ући у траг. И све то постало је као нешто нормално, свакодневно, обично. Само се глупав и тупав народ навикне на пљачку и отимачину. Не вели џаба Додик Милораде да је 'српски народ навикао на батине'. Као магаре на шиљак па га мореш и лагати и варати и обмањивати и поткрадати.

Name

Лола

22.02.2020 07:27

Васковиц по обицају неинформисан. Све је то Каја преузео прије пар година. Мркоњицки клан је прејак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како коме

22.02.2020 07:51

Правда , како коме и како због цега. Радојициц позива јавност да реагује и застити Музеј, а није позивао када је отудјена имовина града код Пољопривредне сколе. Дефинитивно краљ дволицности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све исто се

22.02.2020 08:23

Ради и у цитавој ЦГ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САВЈЕСТ

22.02.2020 12:13

Да је најбољи градоначелник онда би давно разоткрио банду. Зато ће он бити јесенас прва жртва режима који ће у староховитим мукама отићи, режима због чијиг ће недјела испаштати они и њихова претежно бахата дјеца. Десиће се народ, не зато што то знају урадити ови из опозиције, десиће се зато што је то природно. Постоји нека космичка правда, Бог, или шта је год, али ће велике јаде проживити породице ових злотвора, горе не го Милошевићеви, то запамтите на данашње задушнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анималс

23.02.2020 10:18

Има код нас пара не могу кравр да поједу, Али ми смо бас богата нација ,па толике годи.е се марисе и јос увек има овако добрих наслова?

Name

и7

23.02.2020 10:49

Неук народ цека да се побијете медјусобно

ОДГОВОРИТЕ