Plaši li se Radojičić pripadnika SNSD-a koji su opustošili grad!?

Autocenzurisani Radojičić: Raspalio po Ustavnom sudu BiH i “stranom diplomati”, potpuno “zaboravljajući” da je skupocjeno zemljište u centru Banjaluke prevarom oteo SNSD-ovac Čedo Savić i njegov sin Vedran, uz asistenciju nekadašnjih i sadašnjih visokih funkcionera SNSD-a

Republika Srpska 22.02.2020 | 07:19
Plaši li se Radojičić pripadnika SNSD-a koji su opustošili grad!?

Piše: Slobodan Vasković

Igor Radojičić raspalio je iz svih oruđa i oružja po Ustavnom sudu BiH koji je usvojio apelaciju "Autoprevoza" a.d. Banja Luka i "Bewo Real Estate" d.o.o Banja Luka, te je ukinuo presudu Višeg privrednog suda u Banjaluci iz 2017. godine; Tom odlukom Ustavnog suda BiH zemljište stare autobuske stanice i zgrade Muzeja savremene umjetnosti RS dodijeljeno je firmi “Autoprevoz”, odnosno “Bewo real estate”, koja ga je “kupila” od “Autoprevoza”.

Treba pažljivo preslušati Radojičića i primijetiti da je, između ostalog, rekao i sledeće: “Prije dvije godine jedan visoki diplomata pokušao mi je na sastanak bez dogovora i nenajavljeno uvesti upravo ljude sa kojima smo u tom momentu bili u sporu, da lobira za njih u toku trajanja sudskog spora Grada protiv njih. Gdje je garancija da to isto nije radio u Sarajevu, on ili drugi stranci?
 
Da se nisu direktno miješali u sudstvo, u aktivne postupke. Da li su to radili prema sudijama Ustavnog suda ako su to pokušali uraditi prema Gradu? Mimo svih diplomatskih normi i protokola miješati se u sudske postupke zemlje u kojoj se nalazite. I sada isposlovati jednu ovakvu presudu”, upitao je Radojičić.
 
Pitanje je na mjestu, s tim što Radojičić nije rekao ime “diplomate”, a trebalo je da to učini zbog javnosti i ogromne štete koju je Grad pretrpio; Međutim, da je to izgovorio, onda bi bilo sasvim logično da kaže da je vlasnik firme “BEWO” Vedran Savić, sin zloglasnog Čede Savića, nekadašnjeg direktora Zavoda za izgradnju grada Banjaluka. I da se, nakon toga, Radojičić javno zapita da li su možda oni, Čedo i Vedran Savić, zajedno sa drugim visokim funkcionerima SNSD-a, izlobirali odluku Ustavnog suda BiH? Ili su to Radojičićevi stranački drugovi izlobirali zajedno sa diplomatom?!!!

Radojičić je još mogao da podsjeti da je Savića na čelu ZIBL-a zamijenio Aleksandar Cvijanović, muž Željke Cvijanović, a da mu je Savić bio savjetnik; Mogao je da podsjeti i na ubistvo Milana Vukelića, radnika ZIBL-a, koji je javno optuživao Savića za brojne malverzacije sa zemljištem; Mogao je, ali nije!

Da je sve to rekao, a nije, možda bi se moglo povjerovati da je zaista ogorčen; Da je, osim odluke Ustavnog suda BiH i pljačku tog zemljišta, takođe, nazvao "udarom na Republiku Srpsku", a pljačkaše napadačima, moglo bi se povjerovati da je odlučan da se, kako je rekao, bori. 

Ovako, sve što je rekao jeste jadno politikanstvo i njegova nemoć i strah da preduzme bilo šta konkretno protiv pripadnika SNSD-a koji su opustošili Banjaluku.

Da ne bude nikakve zabune - Čedo Savić, stranački kolega Igora Radojičića, oteo je pomenuto zemljište od Grada brojnim malverzacijama. I to zajedno sa drugim stranačkim kolegama Radojičića; Zato on i ne izgovara nijedno ime.

Uz to, Radojičić tek sada poziva organe gonjenja da preduzmu mjere i otvore istragu, a pitanje je zašto to nije učinio on lično, podnošenjem krivičnih prijava protiv onih koji su zemljište oteli; Da je to uradio, teško da bi Ustavni sud BiH bio uopšte u situaciji da odlučuje o zemljištu vrijednom najmanje 60 miliona KM. 

Duže od tri godine je gradonačelnik i imao je dovoljno vremena da pokrene krivične postupke.

Međutim, Radojičić to nije učinio, bar nije rekao da je to uradio, premda mu je bila dužnost da naloži nadležnim gradskim odjeljenjima da pokrenu krivične postupke; Koji bi listom bili usmjereni na njegove prethodnike u gradonačelničkoj fotelji Dragoljuba Davidovića i Slobodana Gavranovića: I protiv brojnih drugih visokih funkcionera SNSD-a.

http://slobodanvaskovic.blogspot.com/

Komentari / 31

Ostavite komentar
Name

Goga

22.02.2020 06:46

Ne znam za ostale ali sigurno znamo da Radojcic nema bas ni jednu mrlju u svojoj politickoj karijeri i da se pokazao kao najbolji gradonacelnik do sada i nije posteno da se napada za nesto sto nema veze sa njim imaju sudovi nek rade svoj posao.

ODGOVORITE
Name

Re

22.02.2020 07:31

A šta ima veze s njim?

Name

Hahahhaha

22.02.2020 07:41

Vila u Opatiji, vila u Crnoj Gori... Stanovi po Bugarskoj sa Malim u talu...itd...

Name

Stana

22.02.2020 08:18

Eko Toplana po Vama nije mrlja u karijeri. Gdje su tu pozitivno-pravni propisi? Tu nema lobiranja privatnog kapitala po Vama. Tu nema mjesta istraznim organima.

Name

Re

22.02.2020 08:49

Goga, bote, a Eko toplana. Šta sad imaš da kažeš,je li bote?

Name

BL ljakse

22.02.2020 08:52

Po čemu je najbolji gradonačelnik do sada,osim što ga ti lično simpatišeš,imaš pravo na to,šta je to što ga čini najboljim po tebi?

Name

Ljudi

22.02.2020 09:09

Ne trosite se svi znamo da je Grad bespravno pokusao da otme zemljiste od Autoprevoza jude maltretiraju skoro 20 godina . Normalno je da sud donese ovakvu presudu jer bi bilo koja druga pala na medjunarodnim apelacijama.

Name

Mozda

22.02.2020 09:20

Ti znas, a vecina nas ne zna. Mozda da nam objasnis.

Name

Ronald

22.02.2020 09:41

Pa sto “lijepi Bane” Radojčić komentariše odluke suda? Neka ode partijskom drugu Saviću pa neka njemu kuka....,

Name

XL

22.02.2020 10:05

RADOJČIĆ NEMA MRLIE ZATO ŠTO JE OFARBAN SAV U LISIČIJU BOJU!

Name

Rale

22.02.2020 06:49

Ako je narod pametan, makar oni koji su odrastali sa tom stanicom, odrekli bi se ovih lopova, i poceli novi zivot sa starom stanicom.

ODGOVORITE
Name

RAJNA

22.02.2020 06:50

Grad Banja Luka je ostao bez para, pa sad pokrece izmisljene postupke protiv građana Banja Luka na osnovu nepostijecih presuda a sve sa ciljem naplate navodnih dugova, a kad se tuzeni obrati sudu sa zahtjevom da mu dostave presudu, sud kaze mi poslali, a nigdje otpremnice, nigdje kopirane presude, a sudije koje donose presude sve djeca, zene i ljubavnice pripadnika sekte, a sve lijepo odgojeno i nauceno u rasadniku sekte, OMBUDSMANU Republike Srpske, koji je ukinut , a baklju rasadnika i dalje nosi Nada Grahovac, kobajagi Ombudsman za djecu, ta pomaze samo sebi i svojim uposlenicima, clanovima sekte.

ODGOVORITE
Name

Eco.Piralen

22.02.2020 06:52

Radojko je konvertit, produkt nemoralne reciklaze.

ODGOVORITE
Name

Аполо 11

22.02.2020 06:55

Све је ово нормално,кад се човјек вади све буду погрешни потези. СНСДе више и нема других,све погрешни.

ODGOVORITE
Name

BL

22.02.2020 07:04

UNISTILI SU GRAD RADISICEVIM ZGRADURINAMA BEZ IKAKVOG SMISLA TO NASELJE NEMA NI TROTOATE MEZAR ZGRADA OD ZGRADE I SAD BI I ZEMLJISTE U CENTRU NEKOM GUZA ZINULA BAS ZA TO HVALA BOGU DA IMA ZAKONA BILO GDJE DA IH ZAUSTAVI BANJALUKA NELICI NINASTO NOVA VAROS UN8STENA BEZ IKAKVG PLANA

ODGOVORITE
Name

Treba iskreno

22.02.2020 07:59

On je idealan naslednik svojih prethodnika....

Name

Re

22.02.2020 09:20

Banja Luka nikad ljepsa i urbanija nije bila..

Name

Bozana Mijackovic

22.02.2020 07:09

Vlast je ogrezla u kriminalu. Zato mladi u RS nemaju trenutno nikakve perspektive u RS osim za pridruzivanje klanu!

ODGOVORITE
Name

Romanija

22.02.2020 07:10

Haha nisu se oni prepali za srpstvo već zbog te njihove nelegalno stečene imovine. Haha u tome grmu znači leži zec! Sami se polako odaju,prpa ha!

ODGOVORITE
Name

SNSD -ovci vratite zemljište

22.02.2020 07:11

Skupo ćete platiti to sto ste oteli . Zato se i bunite ma ustavni sud. Ničija nije do zore Gorjele , i vašem kriminalu i otimačini dolazi kraj.

ODGOVORITE
Name

BanjalucaninPFK

22.02.2020 07:14

Pa nije zemlju oteo covjek gradu , vec grad covjeku. Autoprevoz je naslijednik u cemu je problem ?

ODGOVORITE
Name

U svemu

22.02.2020 08:00

Od-do!

Name

Molim?

22.02.2020 08:03

Privatno lice da bude naslednik te zemlje?

Name

Dado

22.02.2020 07:25

Draga Gogo, kad mislis da sve znas onda saznas da nemas pojma. Svi gradonacelnici Banjaluke bivsi i sadasnji imaju nekretnina po bijelom svjetu koje je tesko zamisliti. Kod nas bi trebala uciti mafija jer su oni male mace za ove nase. Pa za ovu odluku suda su pojedinci znali prije vise od godinu dana, a sad kao dizu uzbunu i uvlace narod u njihovu igru. Sramota. To treba g..njivom motkom otjerati.

ODGOVORITE
Name

Empirija korupcija

23.02.2020 08:37

Ne samo gradonačelnici. Načelnici odjeljenja u administrativnoj službi grada Banjaluka za samo jednoga mandata obogate se kao krezovi. Po nekoliko stanova ovdje i u Srbiji, skupa auta i džipine, vikendice ovdje i na moru, gotovina koja se ne vidi i ne može joj se ući u trag. I sve to postalo je kao nešto normalno, svakodnevno, obično. Samo se glupav i tupav narod navikne na pljačku i otimačinu. Ne veli džaba Dodik Milorade da je 'srpski narod navikao na batine'. Kao magare na šiljak pa ga moreš i lagati i varati i obmanjivati i potkradati.

Name

Lola

22.02.2020 07:27

Vaskovic po obicaju neinformisan. Sve je to Kaja preuzeo prije par godina. Mrkonjicki klan je prejak.

ODGOVORITE
Name

Kako kome

22.02.2020 07:51

Pravda , kako kome i kako zbog cega. Radojicic poziva javnost da reaguje i zastiti Muzej, a nije pozivao kada je otudjena imovina grada kod Poljoprivredne skole. Definitivno kralj dvolicnosti.

ODGOVORITE
Name

Sve isto se

22.02.2020 08:23

Radi i u citavoj CG.

ODGOVORITE
Name

САВЈЕСТ

22.02.2020 12:13

Да је најбољи градоначелник онда би давно разоткрио банду. Зато ће он бити јесенас прва жртва режима који ће у староховитим мукама отићи, режима због чијиг ће недјела испаштати они и њихова претежно бахата дјеца. Десиће се народ, не зато што то знају урадити ови из опозиције, десиће се зато што је то природно. Постоји нека космичка правда, Бог, или шта је год, али ће велике јаде проживити породице ових злотвора, горе не го Милошевићеви, то запамтите на данашње задушнице.

ODGOVORITE
Name

Animals

23.02.2020 10:18

Ima kod nas para ne mogu kravr da pojedu, Ali mi smo bas bogata nacija ,pa tolike godi.e se marise i jos uvek ima ovako dobrih naslova?

Name

i7

23.02.2020 10:49

Neuk narod ceka da se pobijete medjusobno

ODGOVORITE