Српски дипломци са Харварда јачају везе Србије и Америке

Везе Србије и САД у области образовног система трају јако дуго, а велики научни умови Србије више од сто година учествују у изградњи САД. И као што домаће образовне институције сарађују са образовним институцијама у САД, тако и више од 250 наших грађана може да се похвали димпломом елитног Харвард универзитета, који по практично свим релевантним ранг листама, заузима прво место међу универзитетима широм света.

Србија 21.02.2020 | 12:46
Српски дипломци са Харварда јачају везе Србије и Америке

Александра Дрецун, директор Харвард Алумни Асоцијације за Европу, говорећи о глобалној мрежи дипломаца овог америчког универзитета, указала је на везу која се ствара током школовања и која након школовања може бити јако корисна не само за наше грађане који су завршили Харвард, већ и за Србију као државу. Тим пре што у сферама највише америчке политике, бизниса, спорта и уметности, велики део најзначајнијих позиција углавном заузимају људи који су своја знања стицали на Харварду.

Дарко Трифуновић, директор Института за међународну безбедност, указао је на сличну врсту пријатељских веза које се стварају приликом посета америчких студената и професора Србији, а као веома занимљив пример навео је пример младих питомаца америчке војне школе Вест Поинт, који су након посете Београду заволели Србију и који су након завршетка Вест Поинта на врло одговорним позицијама, а у тамошњој јавности познати су под надимком српски амбасадори.

Погледајте снимак конференције у Београду:

(Данас.тв)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Савјетници

21.02.2020 12:21

А са замислимо. Сједи Дидик са америцким амбасадором а уз њега три савјетника заврсили Харвард, Стенфорд и Јејл. А овај се цудом цуди. Овако са сељацима савјетнцима не зна јел примио посту или није. Јадна ли јада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

21.02.2020 13:15

То се не мозе замислити, јер савјетници савјетују особу коју мозес да посавјетујес .