Ричард Гренел остаје изасланик за Београд и Приштину

Ричард Гренел ће остати специјални изасланик за Београд и Приштину, упоредо са обављањем функције в.д. директора америчких обавештајних служби.

Србија 20.02.2020 | 16:42
Ричард Гренел остаје изасланик за Београд и Приштину

То је потврђено за "Отворени студио" Гласа Америке, објављено је на Твитеру, а информацију је потврдио и Гренелов портпарол

"Можемо да потврдимо да ће амбасадор Гренел наставити да обавља дужност амбасадора САД у Немачкој, као и специјалног изасланика председника Доналда Трама за мировне преговоре Србије и Косова и сада вршиоца дружности директора Националне обавештајне службе", рекао је Тањугу портпарол Гренела Дик Кастин.

Амерички председник Доналд Трамп именовао је амбасадора Ричарда Гернела за вршиоца дужности шефа свих обавештајних служби САД.

Председник Трамп има потпуно поверење да ће Гренел обављати посао на најпрофесионалнији начин, наведено је на сајту Беле куће.

У управо објављеном саопштењу наведено је да амбасадор Гренел има велико искуство у раду са службама безбедности и на бројним додатним позицијама укључујући и место специјаног изасланика за преговоре Србије и Косова и као портпарол САД у УН.

"Посвећен је ванполитичком и ванпартијском присутпу и као челник свих обавештајних агенција САД, од којих зависи безбедност и сигруност земље", наводи се на сајту Беле куће.

(Б92)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ПРИПРАВНИК

20.02.2020 16:10

КАКО ОВИ НАСИ ИГРАЈУ ОПАКО. КО ГОД НА БАЛКАН ДОДЈЕ КО ПРИПРАВНИК ОДСКОЦИ БОГАМИ ВИСОКО. А ВИДИ ТИ ГРЕНЕЛА ДЈЕ ОН ДОГУРА.

ОДГОВОРИТЕ